Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Композиране на влакове и номера на вагони и локомотиви - информация и снимки.
widowmaker:
Понеже често възниква един такъв въпрос "купих си локомотив, ама какво да му закача да тегли?",
мисля, че една такава тема би била от полза.
Като за начало една снимка на влак с Т18 (DRG 780-5).
Винаги съм си мислел, че точно този локомотив (Vmax=100km/h) е дърпал само 4-осни abteil и D-Zug вагони,
ама не било съвсем така:
23-ка с пруски D-Zug вагони:
4-осен багажен в състава на влак от 3-осни абтайл вагони:
Другото, което ми се ще да коментираме е номерация на вагони.
Примерно купили сте си два еднакви вагона и искате да смените номерацията на единия,
но не с някакъв произволен номер, а с реален такъв.
Ето един пример - имам 4 бр. 3-осни абтайл вагона,
производство на Роко от преди няколко години:
45765 - 3kl. Elberfeld 1205
45766 - 4kl. Elberfeld 2242
45767 - 1/2kl. Elberfeld 345
45768 - post Elberfeld 3077
Добре, ама си купих още по един 3 и 4 класа.
За третокласния се намери решение - музеен 3kl. Elberfeld 1892:
4-то класния не го е огряло още, не намирам никаква информация из нета...
CaLLlo:
01 0529-6 DR in Saalfeld im 3.1978 Fotograf H. Frank
zazo:
Много добра тема, браво.
widowmaker:
Той Сашо има най много информация, ама си трае и пуска единица с товарни вагони само за да създава смут :)
Някой да има идея от всички 11 локомотива Т10 (DRG 76 001-011) какви са били пруските номера и всички до един ли са били зачислени към депо Mainz
(администрация прусия-хесен) или е имало машини във Wiesbaden и Frankfurt (KPEV)?
В нета нещо ударих на камък, има само инфо, че всички машини прусия-хесен през войната стават KPEV.
mitko0888:
--- Цитат на: widowmaker link=topic=3596.msg71903#msg71903 date=1327671207 ---Той Сашо има най много информация, ама си трае и пуска единица с товарни вагони само за да създава смут :)
Някой да има идея от всички 11 локомотива Т10 (DRG 76 001-011) какви са били пруските номера и всички до един ли са били зачислени към депо Mainz
(администрация прусия-хесен) или е имало машини във Wiesbaden и Frankfurt (KPEV)?
В нета нещо ударих на камък, има само инфо, че всички машини прусия-хесен през войната стават KPEV.
--- Край на цитат ---
От 7402 до 7412, без 7404, Майнц.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия