Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

За ж.п. моделизма по принцип

<< < (3/12) > >>

niki:
Според мен, отговора е само един, и колкото е по-просто едно нещо толкова е по надеждно- било то машина, отношения и тн,  И този отговор е както и други колеги споменаха -ОТНОШЕНИЕТО. Пример- карането на кола, не е ,,въртенето на геврека,, а отношениетос което сядаш, професионализма е същото, отношението към това , което правиш, така, че даже бих казал, дори да си  играем, с моделите, пак отношението е различно. :drinks:

Best Ripper:
Според мен няма значение дали е играчка или моделизъм. След като започва от 3 г. възраст /съвсем законно по всички евро-, американо-, афро- и т.н. закони/, значи винаги има елемент на играчка. Моделизъм за мен е да купуваш нещо полуготово или готово, но и да добавяш нещо от себе си - по своите разбирания, предпочитания, възприятия и способности. За мен не е моделизъм простото купуване и трупане на готови модели, в които реално не влагаш нищо /освен пари, но никакъв труд, време и усилия/. А най-опасното е, когато хобито заоре в крайни изцепки, втелясване, разглеждане на лупи и микроскопи, търсене на чужди кусури... Тогава това вече не е хоби, а диагноза...  :hi:

Rizar:

--- Цитат ---Много правилно казано. Ако кажеш на някой, че се занимаваш с това, той ще си каже --  офф, тоя още с влакчета си играе.
Нека го приемат както го щат. Важно е да ни е кеф. Повечето -- Пубери-- на моята възраст се боцкат в канавките. Предпочитам да се занимавам с модели, и да си запълвам свободното време с това. 
--- Край на цитат ---
ЕВАЛА! Аз съм на същото мнение!  :)

Gervasii:

--- Цитат на: emilchaushev link=topic=3652.msg73178#msg73178 date=1329311215 ---
--- Цитат на: taert link=topic=3652.msg73169#msg73169 date=1329304022 --- Та това е въпрос на различно възприятие на едно и също нещо.

--- Край на цитат ---

Този израз ми създаде една асоциация... Кога започнах да гледам на женските гърди от ресурс за храна в сексуална играчка..
--- Край на цитат ---
Даааааа темата вече придобива философски привкус! Аз бих цитирал Ницше "В душата на всеки истиски мъж се таи дете, което иска да играе...... Жени открийте детето в мъжа!....."
А според мен разликата между играчката и модела е материална. Когато в душата на детето се всели манталитета на пенсионираният счетоводител и стремежа, че моето си е мое а чуждото е общо играчката става модел. Моделът става отново играчка, когато му се радваш, караш и не си му подвластен.

Boris 2-12-4:
Искам само да добавя, че в по-горното ми изявление, става дума за Варненския клуб по стендов моделизъм, а не онзи стария за Приятелите на железниците и жп моделистите - Варна.Там такива неща слава Богу не се случваха ...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия