Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
За ж.п. моделизма по принцип
liro4605:
За мен това никога не е било игра.Винаги съм гледал на моделите със страхопочитание.Като по-малък на тези пиковските макар и недетайлни ме впечатляваха по простата причина, че толкова съм разбирал.Сега нещата стоят различно.Гледам нещо, което минава под прозореца ми, обръщам се и го гледам същото вкъщи с усмивка.
Не мога да пребоядисвам и да правя още куп неща, които другите правят, не защото не ми се иска, а защото просто не ми се отдава.Това обаче не ми пречи да се радвам на моделите и да искам да ги усъвършенствам.Дали съм жп моделист или не, за мен това няма никакво значение-важното е с едно завъртане от прозореца към витринката да видя модела вкъщи и да му се израдвам и колкото по-детайлен е той, толкова съм по-щастлив.
Радвам се тук на много от темите, опитвам се да показвам с фотоси( макар и некачествени) каквото ми се струва интересно, за да го видите и вие. Дали успявам не знам, дали съм моделист не знам, но съм щастлив с това, което имам.Това за мен е най-важното!
Моят призив е:
МОДЕЛИСТИ, ОБЕДИНЯВАЙТЕ СЕ, ЗА ДА ИМАМЕ ОЩЕ И ОЩЕ БЪЛГАРСКИ МОДЕЛИ
а дали съм моделист, всъщност не знам и не искам и да знам
:yahoo: http://bgphoto.net/photos/37794/o634435088076093750.JPG :yahoo:
n_sirakov:
--- Цитат на: taert link=topic=3652.msg73169#msg73169 date=1329304022 ---"Къде е разликата между ж.п. моделизъм и играта с електрическото влакче? Кога имаме играчка, и кога имаме МОДЕЛ?"
Аз мисля, че до голяма степен отговорът на тези въпроси се намира в сериозността, с която всеки от нас се отнася към хобито. Играчката се превръща в модел в момента в който детето започне да има сериозно отношение, да пази и да полага грижи. Смятам, че тук всички имаме модели, а не играчки. Но на мен ми се случва познати да ми кажат - "Пак ли си играеш с тези влакчета?", точно поради това, че нямат сериозен интерес и за тях същите неща представляват играчки. И като се обърнем към миналото, когато моделите бяха с много по-малко детайли и на практика приличаха още повече на играчки, тогавашните моделисти са се отнасяли към тях със същата сериозност, с която и ние сега. Та това е въпрос на различно възприятие на едно и също нещо.
--- Край на цитат ---
и за мен единствената разлика е отношението на човек към дадено нещо без значение какво е то, а отношението може и да се променя във времето защото ТО, до голяма степен зависи от гледната точка на човек която пък зависи от възрастта, опита и най-вече от ситуацията
изобщо сериозна тема за която трябва много ракия :drinks:
Mixy:
--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=3652.msg73151#msg73151 date=1329294465 ---Къде е разликата между ж.п. моделизъм и играта с електрическото влакче? Кога имаме играчка, и кога имаме МОДЕЛ?
--- Край на цитат ---
Въпрос на гледна точка. Моето мнение е, че не е важно дали си играем, моделираме или колекционираме - по-важно е удоволствието от цялата тая работа. Ако удоволствието е налице, другото е без значение...
:)
n_sirakov:
--- Цитат на: Mixy link=topic=3652.msg73210#msg73210 date=1329327416 ---
--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=3652.msg73151#msg73151 date=1329294465 ---Къде е разликата между ж.п. моделизъм и играта с електрическото влакче? Кога имаме играчка, и кога имаме МОДЕЛ?
--- Край на цитат ---
Въпрос на гледна точка. Моето мнение е, че не е важно дали си играем, моделираме или колекционираме - по-важно е удоволствието от цялата тая работа. Ако удоволствието е налице, другото е без значение...
:)
--- Край на цитат ---
:hi: :hi: :hi:
JesusBlack14:
--- Цитат ---Въпрос на гледна точка. Моето мнение е, че не е важно дали си играем, моделираме или колекционираме - по-важно е удоволствието от цялата тая работа. Ако удоволствието е налице, другото е без значение...
--- Край на цитат ---
Много правилно казано. Ако кажеш на някой, че се занимаваш с това, той ще си каже -- офф, тоя още с влакчета си играе.
Нека го приемат както го щат. Важно е да ни е кеф. Повечето -- Пубери-- на моята възраст се боцкат в канавките. Предпочитам да се занимавам с модели, и да си запълвам свободното време с това. :) :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия