Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Електрокари по ЖП гарите
liro4605:
Мотокарите по жп гарите се използват не само за пощата.С тях се зареждат бюфетите и спалните вагони.На някой гари има мотокари зачислени на ревизорите или ел техниците и с тях при нужда се првозват калодки акумулаторни батерии при нужда и каквото се наложи.Цветовата гама е предимно в оранжево червено или жълто.
fpk1999:
--- Цитат на: gzo link=topic=3670.msg73446#msg73446 date=1329732098 ---
--- Цитат на: BDZ link=topic=312.msg73433#msg73433 date=1329686009 ---Относно малките двумесни електрокари по жп гарите, които обслужваха пощенските вагони:
Има ли ги все още?
Били ли са някакъв друг цвят, освен жълти?
Част от Български Пощи ли са или са към друга служба?
--- Край на цитат ---
Разбира се, че ги има. И тъй като ми се случва най-често да чакам отпътуване от Пловдив та имам време винаги да се загледам по тях. Нали са на твърдо окачване, та преминаването им винаги е съпроводено с дрънкане и изпопадане на колетите натоварени отзад. Миналото лято караждията и съпровождащата го лелка направиха голямо шоу на огромната тълпа чакаща влака за морето. Нали всички чакат на 6-ти коловоз, а пътя до него е сравнително далечен та за кеф и сеир на хората онези двама клоуни изсипваха товатите на 3-4 пъти докато се дотатрузят до перона. Накрая се наложи дори лелката да се качи отзад и да прилегне върху багажите за да ги придържа, а те продължаваха да изпопадат измежду ръцете и :haha:
Чини ми се, че някъде съм виждал и изцяло черно боядисани. :unsure:
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: liro4605 link=topic=3670.msg73558#msg73558 date=1329843239 ---Мотокарите по жп гарите се използват не само за пощата.С тях се зареждат бюфетите и спалните вагони.На някой гари има мотокари зачислени на ревизорите или ел техниците и с тях при нужда се првозват калодки акумулаторни батерии при нужда и каквото се наложи.Цветовата гама е предимно в оранжево червено или жълто.
--- Край на цитат ---
Да ви кажа и аз почти всеки път като чакам влак на гара Пловдив виждам такива електрокари и то да товарят и разтоварват фургоните и другите специални вагони :blink:Дори скоро видях как един електрокар "обикаляше" около фургона на БВ Пловдив-Шумен!?
BDZ:
СТРАШНИ СТЕЕЕ!!!! :clapping: :clapping: :clapping: Вече ми се изясниха нещата относно тия кари. Да, аз съм колегата със сайта, който в който има БГ подвижен състав и който обеща да го ъпдейтне скоро. :blush2: Поне вчера вече почнах с обработката на снимките на новите неща и след това ще ги качвам в сайта. Сега и аз да ви изненадам с нещо в Н0 още преди да съм го качил в моя сайт или в дайкаст сайта:
Нямам подръка в момента пощенския вагон, затова ги снимах набързо до друго МПС в същия мащаб, за да имате представа горе-долу какви им са габаритите:
Според следната брошура, моделът с коша трябва да е ES301:
Ако някой си ги хареса, може да се купят оттук и оттук. Имайте предвид, че снимките от втория линк са с нереални цветове, в това се убедих лично,тъй като моите ги купих от него.
KRAKOMOBILA:
Днеска ги зяпах тия! Екстра са ! :good:
BaHkaTa:
Погледнах ги линковете. Електрокарите са готини. Аз попаднах пък на следния модел. Много детайлен и чисто метален, но мащаба май е 1:48 :(
CEF Balkancar Gabelstapler
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия