Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Локомотивите серия ЕА 3000 (означени в Р. България като серия 86)

<< < (4/15) > >>

Rado:
И все пак да си задам пак въпросите, че единият остана в другата тема – защо не работи рекуперацията на 86 (към bdz43r)? И как са изпълнени инверторите на 86 - с тиристори, IGBT или нещо друго (вероятно към liro4605)?

bdz43r:
Не знам защо не работи, не знам и дали не работи. Утре ще имам възможност да разпитам по-запознати с машините.

Rado:
Ако се окаже, че не работи, причината може да е в това, че от НЕК не знаят на какви цени да изкупят върнатата в мрежата електроенергия - като от ТЕЦ, като от ветрогенератор или като от фотоволтаична централа  :) :) :)

KRAKOMOBILA:
ТЕ надали вообще желаят да я купуват тая енергия (ако все пак е възможно връщането и).

mitko0888:
Като чета темата за ЕА и ми изникнаха още няколко въпроса, свързани с технологиите в този лок:

1. Чувал съм че захранването на влаковете е разделено на участъци, в гари, междугария, по десния път, по левия път и т.н. Това как се отразява на използването на върнатата енергия? Тези участъци не са ли на различни фази, различни подстанции?

2. Имало защита в лока сопред напрежението на контактната мрежа. Сигурно има и такава защита в подстанцията и как ще и повлияе рекуперативно спиране?

3. Въобще локомотива има ли си "електромер"? На един американски дизелов симулатор преди много години целта беше не само да закараш влака на време, но и да го направиш с най-малко разходи - гориво и спирачки.

Някъде четох, че въвеждането на съвременните ел. локомотиви с електронно управление на асинхронни двигатели е наложило в почти цяла Европа през 1995 да се смени честотата от 16 2/3 на 16.7 Hz, за да няма хармоници с 50 и 100Hz. Май използването на съвременна технология не е само да си купиш нов локомотив, ами е свързано с цялостна нова организация на захранването в жп.

И накрая - това ЕА, а сега разбрах че и 30/31 били такива, имат ли товарен резистор за електрическа спирачка? Т.е. ако нещо по мрежата изключи по време на спиране може ли да се използва електрическа спирачка? 3700 kW са си добра мощност.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия