Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Локомотивите серия ЕА 3000 (означени в Р. България като серия 86)
liro4605:
Силовото захранване на 4те мотора.По-интересното е какво става в правоъгълниците.
lubomir:
За мене е ясно какво става, но едва ли ще мога да го обясня толкова доре колкото Дани. Все пак той горе долу това му е работата.
liro4605:
От това, което научих вчера, ми стана крайно мъчно и неприятно. Искаме БГ модели, искаме 04 07 55 42 и кои ли още не, даже спорове и анкети провеждаме... Но какво става в реалността?! Ето, имаме си за напърво време 46та, 86та на Булмаркет и 86та на ДБ Шенкер. Обаче! Има едно голямо обаче! Искаме, искаме и когато те са на пазара, просто вече не са интересни. Купуваме разни други модели, които ще ги има и утре, и догодина, и по-догодина, а нашите родни стоят.
Това, което научих е,че останалите 10тина броя 86та на ДБ Шенкер, ще бъдат върнати и преработени с логото на Датските железници! Това ли трябва да се случва и щом се случва кой ще ни вземе на сериозно, за да имаме още БГ модели? Делим се на партии, на групи, на индивидуалисти и на какво ли не!?!)?!?! Не трябва ли поне за БГ моделите да сме едно цяло- си задавам въпроса и отговор не намирам. Някой ще каже,че народът е беден- няма пари. Огледайте си колекциите и ще видите, че въобще не е така. Всеки има поне по 3 модела, за които не е сигурен дали да са му в колекцията.
Моделът на Шенкер само по себе си е уникален за цял свят, защото тук за първи път се „изневерява“ на ливреята.Някои сигурно са запознати, че това е само един такъв локомотив и това го прави уникат. Другите са с други ливреи. Сигурен съм, че този локомотив ще става от ден на ден по-скъп и по-скъп и пак си задавам въпроса: Защо след като е направен на БГ модел, трябва да се преправи на датски? Така никога никой няма да ни вземе на сериозно.
Моите уважения към всички и моите извинения към всички, но не мисля,че това е начинът. :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi:
Не искам да разлайвам кучетата, да създавам нови дискусии, дебати,спорове, а просто да накарам всеки един от нас да се замисли.
mitko0888:
--- Цитат на: liro4605 link=topic=3679.msg79113#msg79113 date=1339232110 --- Това, което научих е,че останалите 10тина броя 86та на ДБ Шенкер, ще бъдат върнати и преработени с логото на Датските железници!
--- Край на цитат ---
Би ли пояснил за нас, незнаещите: кой ще ги върне, откъде ще ги върне, как са отишли там, откъдето ще се връщат и т.н.
От горенаписаното трябва да си съставя съответното мнение за производителя? Или има дистрибутор? Само не ми обяснявай че моделистите са виновни, защото не са изкупили в някакъв срок някакъв продукт. В целия свят в повечето магазини се продават модели, които ОТДАВНА не са в производство. И продавачите са щастливи, и производителите, и моделистите.
refil:
DB Шенкер не е БДЖ. :hi:
Нито ми е в епохата ,нито администрацията-за какво ми е.
Миро,ти просто направи едно безсмислено изказване ни в клин,ни в ръкав.
Това е лично мнение,не ангажирам никого с него :hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия