Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
"MARKLIN"- Работа на локомотивите?
vania85:
Имам едиа бракувана кочина, на която от корпуса нищо не става, но ходовата част работи. Тия дни ще направя проби с греца и ще кажа какви са резултатите!
vania85:
Не ми издържаха нервите и веднага седнах да правя експериментите ;D След като разгледах внимателно всички връзки, елементи и механизми останових, че поставянето на диодната група (грец) се обезмисля ако се пусне директно прав ток от захранването ;) ;) ;) При направените проби мотора работи перфектно и оборотите могат да се регулират от потенциометъра ;D ;D ;D Остава обаче проблема с посоките ??? По всяка вероятност електромагнита се задейства от някакво моментно пиково напрежение :o Ще продъла с пробите и пак ще пиша :)
CaLLlo:
Това което казваш вече съм го написал - така е,
а грецът е не за друго, а именно заради посоките,
той ги прави възможи и двете,
без него посоката е само една!
vania85:
Саше, нещо не мога да си обясня ситуацията ??? Така или иначе се подава прав ток на едната намотка, дори още веднъж да изправиме тока през греца как ще обърнем посоката след, като не участва другата намотка? Незнам дали точно го обясних, но сигурно ще ме разбереш какво искам да кажа! Ще пробвам с грец но мисля, че резултата ще е същия, след като намотката която ползвам е само за едната посока! В интерес на истината такъв тип (модел) ел. двигател виждам за пръв път :o
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия