Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Направи си сам - Н0 - Дървен пешеходен мост
BaHkaTa:
Това за кафето беше майтап :) Много ясно че за подобно изделие ще са нужни различни дебелини и профили на летвичките. С най голям кеф бих сглобил един такъв мост, аз всъщност от много време исках, но с тези бъркалки не може да се изпълни подобен проект. Някой има ли идея къде се продават такива дървени изделия с различни профили квадратни, плоски че дори и триъгълни (ъгли). Има всякаква разновидност от подобни заготовки на фирмата Евъргрийн, но те са полистирол. Не съм работил с подобни материали, може би Ники да каже дали с въпросните материали може да се направи преди всичко здрав трестъл мост ? Малко съм предубеден, предпочитам дървото сякаш.
taert:
Аз лично ползвам летвичките на Midwest Products Co. ,Inc. Купувам ги от Оmnimodels през Ebay.com, но мисля, че може и директно от Оmnimodels.com. Доставката отнема около 3 седмици. Ето снимка на единия от размерите. На гърба, както се вижда, има таблица с размерите и съответния мащаб в инчове. Предлагат общо над 30 различни размера.
Това депо за въглища го правя с тях, имам още работа по него. На живо изглежда доста по-добре.
Започнал съм и тресъл мост, но доникъде не съм го докарал все още. Като го направя ще кача снимки.
niki:
Всичко може, /само без 2, 3 неща/ но за случая с моста, според мен, ще стане по добре ако лепенето се комбинира с някаква зглобка, и още нещо, най важните елементи за стабилността в случая са пространствените диагонали, те държат моста да не ,,залита,, странично, и само ако може са си позволя една препоръка, за неща особено от ландшафта, ползвай задължително матови бои, защото се появяват паразитни бликове, които развалят впечатлението и лъжат за естсеството на материала.
emilchaushev:
Я, я какви потайни моделисти имало.. Всичко ще си кажете, кой какво чопли. Понеже темата ми е интересна, ако искате тази за пешеходния мост да си остане за него, а почнете такава за тресъл мостове, че като гледам има и какво да се изпише, и покаже, и разкаже, че даже и малко отгоре.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия