Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Направи си сам - Н0 - Дървен пешеходен мост

<< < (2/3) > >>

Rizar:
Супер ти е мостчето.  :hi: Колкото до мащаба, ако имаш някакво човече в мащаб 1:87 сложи го на мостчето и виж дали оградата например е до кръста му или не е прекалено широк...  ;)

nilfe:
Моста много ме впечатли. Чудесен е.  :good:

BaHkaTa:

--- Цитат на: anubis link=topic=3739.msg75242#msg75242 date=1332621251 ---...Защо не се опиташ да си направиш един трестъл, т.е. дървен железопътен мост. Тук веднага ще ме опонират че са използвани само в Северна Америка (и все ги още ползват :blink:)...

--- Край на цитат ---

Трестъл като този ли ? Правен е преди около 20 години по чертеж от списание "Млад техник". Там беше подготвен за изрязване от картон. Красиво изглеждаше, но не ставаше за нищо друго освен гледане. Размерите съм ги спазил точно от чертежа. Основата е дълга една права релса в Н0. Списанието е отдавна загубено, мога да сваля размерите от този мост ако някой се интересува.

С най голямо удоволствие бих направил такъв тресъл мост. Аз и без друго събирам американски модели и особенно парняци и особенно зъбно задвижени за нуждите на дърводобивната индустрия така че в този пейзаж трестъл мостове да искаш :) Обачеее за хубав мост знаеш ли колко кафета трябва да изпия  ще се изкъкля яко :blink:

Локомотивът на снимката е Шей клас А. Годината се предполага че е 1893-1894 а мястото със сигурност е Торрент, Кентъки.

anubis:
Ванка, втория вариант е именно трестъл. Щом си и фен на американските железници, такова нещо ще бъде много привличащо погледа на един евентуален макет. Ето и един линк с такива примери:
http://www.kinsoltrestle.ca/staticpages/index.php?page=20060529155645883

niki:
Абе, кафета, има продават ,,летвички,, страхотни за моделизъм с дебелина 1,5 - 2 мм, които се режат с макетно ножче, и влизаш в мащаба и няма проблем :good:Защото според мен за да изглежда правдоподобно на първо място трябва да е мащабно, после идват другите неща.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия