Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на KamaZZo

<< < (7/21) > >>

KamaZZo:
Основа не ми равна защото пренебрегвайки съвета Ники лепих корк-а с Ц 200,останалото сигурно и сам се сещаш....ОСБ-то пое водата от лепилото,разкриви плочките корк и те така...
Иначе не виждам нищо лошо в това паветата да са равни а и не се сещам за какъв точно реализъм при паветата ми говорите при положение,че като изключим Владо който сам си рисува дупките по пътя, не съм видял нищо по-различно от фабричното  :mda: ...и то ми харесва

JesusBlack14:
Аз нищо не ти говоря  :) Просто дадох съвет - оформи симона или каквато и да е пластмасова плоскост със нажежен предмет и сам си оформи и издълбай паветата. Ако ги искаш равни и горе - след като ги оформиш ги изшкури   :drinks:

KamaZZo:
Най-добре ще е ако намеря пластмасовите павета на аухаген в БГ за сега те най- ми хващат окото,в крайна сметка ако това не стане ще ги поръчам и когато дойдат  :drinks:

Best Ripper:
Ами и аз лепя стиропора, трева и хартия директно върху същата OSB плоскост с Ц200 и не усещам нещо да мърда. Най-вероятно си взел обикновена плоскост /а не водоустойчива като мен/. Като лепиш едноцветна хартия върху кривината, съвсем естествено е тя да се вижда. Съвсем по различен начин обаче ще стои визуално "хартиения паваж" с неговите шарки и кривки - почти нищо няма да се забелязва или евентуално нещо ще напомня само под определен ъгъл. Това важи и за всякакви други пъстри "картинки" върху неособено равна повърхност - сам се замисли защо е най-лесно върху стара неособено равна стена да сложиш релефен тапет вместо да си играеш да правиш супер фина шпакловка заради латексов мерак.  ;) Но ти си преценяваш...

Най-вероятно ще се наложи преди да лепиш нещо, предварително да грундираш основата с разредено Ц200 примерно два пъти, защото повърхностите ти явно попиват много вода, което после довежда до свиване на залепения материал. Явно и коркът гълта много вода. Може да пробваш и с различна гъстота на лепилото...

Офф, anubis, не съм против рИализЪма, аз съм против "върлуващия" рИализъм - крайните изцепки с броене на нитове по моделите, разглеждане с микроскоп, "сини кървища" и прочие. Това е разликата, ако можеш да я разбереш... :hi:

niki:
аз пък имам да кажа следното- и най-лошия макет/ а този не е такъв/ е много по добре от все още незапочнатия и оставащ много често само в полето на фантазиите, така че да забравим теорията и да се хващаме с практиката :drinks:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия