ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Правила, препоръки и указания за правилна експлоатация на форума | Rules, suggestions and leads for correct exploatation of the forum

За форума по принцип

<< < (14/50) > >>

TheJackal:
Здравейте приятели!
След като я докарахме до тук, значи има развитие на проблемите, които ни вълнуват! Благодаря за което!

Ето и моето предложение:

1. Управленчески състав на форума:
а) Администратор - това е собственика на чиито сървър (компютър) е качен сайта - форума;
б) Глобални Модератори - 2 или 3 -ма.;
в) Модератори - 3 или 4 -ма;
г) Помощници - 2-ма, ако е наложително за даден раздел.

2. Най - болният раздел: "Купува - Продава"
а) Темите в продава - купува да се пускат без право на ъпгретване, след изтичането на 1 месец от датата на пускането писмо до човека да ли е продадено или не в което да е с право на отговор не повече от една седмица, съответно се рефрешва или добавя нещо, ако пък не - директно се изтрива! Коментари не могат да се пишат вътре в темата, единствено на този който я създава.
б) Раздела "архив" да се затрие тотално. Никой не го интересува кое, как и защо се е продало. Днес е било с цена 5.00 лева, утре е станало 50.00 лева, а на края се е продало за 0.50 стотинки. Няма смисъл, помислете!

3. Теми или раздели, които нямат връзка с хобито да се трият (премахват) - политика, спорт, музика (нищо, че и аз самият съм такъв - има си форуми и за това).

4. Относно това да ли да се трият теми - постове, пак предлагам да има отделна тема - раздел кошче, което на 10 - 15 дена да се почиства от екипа грижещ се за уютът и комфорта на обичания от всички нас форум!!!

Ето един пример как изглежда това: http://forum.modelldepo.ru/index.php .

P.S. Сегашните администратори да не бързат да се оттеглят, а на против: "те ще са най - добрите помощници на останалите, които ще се грижат за форума с опитът си, било то добър или лош", а в последствие като искат да се оттеглят.

Благодаря за вниманието!!!

pavel75:
Предлагам да спрем до тук. До сега всеки си защитава своята теза и спора не е мръднал с милиметър.
За това предлагам - забравете писаното по-горе, а всеки да си напише кратко, точно и ясно кое не му харесва и кое го дразни.
Започвам:

1. Не ми харесват безмислените постове, не носещи никаква информация - примерно само емотиконки
2. Не ми харесват (но май технически няма как да се промени към този етап) темите с личните празници
3. Не ми харесва (но също технически към днешна дата май няма как да стане) е раздела продава. Аз лично си го представям като в mobile.bg - основна снимка, доплнителни снимки, задължителни полета като цена, производител и др. Така всички обяви ще бъдат като на бланка и лесно ще се ориентираш
4. Не ми харесва (но тогава така се реши общо от форума) да имам само една тема в Продава. Сега ако искам да купя нещо ровя във всички теми, тъй като от заглавието не се ориентираш какво точно се продава.
Ако се сетя друго ще добавя

Best Ripper:
Кратко и ясно:
Пламене, ако обичаш, не ме споменавай повече...

Mixy:
Понеже тука се търсят конструктивни предложения, ето и моето:

-> Да се публикува някъде списък с хората, които се занимават с управлението на форума

ИЛИ

-> Съответните потребители да бъдат обозначени по някакъв начин (досега това съм видял само за Dispatcher и Emperor)

Така ще е ясно кой кой е, защото не всички се познаваме лично.

:)

Adrian:
1. да отпадне разделът    Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
Не мъ интересува каква е вината на Фатмагюл и тва е ! Дали Хетцерът ще нахлуе във Филиповци - също

2. да отпадне архивът

3. да е възможно автор да си трие поста , като той да отиде в самопочистващо се 'кошче'

4. нови теми в "Продава" да са попълнени в предварително оказан вид/формуляр  и
да се публикуват след одобрение на Модератор.Ъпване - на 7 дена . Коментари и пазарлъци : на лична , по тел или на мейл . Забележете ,че благодарение на т.3 темите в този раздел няма да надминават 1 пост ( а не да влачат страници!!) . Продавачът трие продадените неща от списъка , paste/copy в нов пост , трие първия и получаваме ъп с новите данни.Потребител , нарушил правилата тук да получава предупреждение ; при 2-ро - седмичен бан . Така ще се научат да четат правилата.

5. Потребител с 2 отрицателни оценки в "Купва/продава" да няма право на публикуване в темата

6. Намесите на модератор да посочват нарушената точка и без коментар 'ама това онова че и т.н.'

7. Снимки - до 100к   или линк към тях - за всички теми !! И задължително посочване на авторството , поне откъде е взета !При нарушение - предупреждение ; при второ - бан за седмица

8. Материали и мнения , които са на друг - с опцията ' цитат' на син фон и указан първоизточник.При нарушение - предупреждение ; при второ - бан за седмица

9. Ограничение до макс 3 емотикона в пост ! Забрана за пост само с емотикони !

10. Ограничение до макс 5 снимки в пост !

11. При "цитат на цитат на цитат на оригинал" да не се постват повтарящи се снимки и изрази , щото си е малоумно отвсякъде

12. Пацо да има право да споменава рипърчето , но само наум !

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия