ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Правила, препоръки и указания за правилна експлоатация на форума | Rules, suggestions and leads for correct exploatation of the forum
Интелектуална собственост
KRAKOMOBILA:
--- Цитат на: TheJackal link=topic=3529.msg79655#msg79655 date=1340564352 ---Иво, ти ли си ги откупил от авторите им? Поздравления, ако е така! Иначе, ако на авторите е платено от някакъв сайт или печатна медия, те не могат да претендират за такива "авторски" права. Така, че качвай смело без да се замисляш. :dirol: Един път качени, те губят правата си - авторите, платено им е! ;)
--- Край на цитат ---
Това е абсолютно НЕ вярно. :)
Иначе браво на Иво за начинанието - мисля, че ще е интересно за всички ни! :drinks:
lubomir:
--- Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=3529.msg79659#msg79659 date=1340601813 ---....
Това е абсолютно НЕ вярно. :)
...
--- Край на цитат ---
Ако си прав, това значи, че ако аз имам снимка от 1954-та(вероятно правена от баща ми?!) и нямам негатив и я продам на някого, то авторските права си остават мои, въпреки, че не притежавам вече обекта на авторските права.
Следващ пример: Васко преправя някакъв модел и го продава(подарява) на някого и този подарен модел се снима ня ляво и на дясно и се представя като модел на еди кой си, без да се споменава, че Васко си е бол очите. Добре, че Васко не е такъв педант с авторските права както с работата с моделите ;D
С тоя тип осуканици, авторските права меко казано са преекспонирани, особенно що се касае за фотографии на технически средства.
Въобще комерсиализацията на всякъде и във всичко дразни неимоверно, а това което дразни хората, то ги кара да пренебрегват законите. Всяко нещо трябва да има някакви граници.
Въобще ако искаме да теглим локуми, темата с авторските права е идеалната
KRAKOMOBILA:
Така написано изречението - не е вярно. Защото когато качиш снимка в интернет не се губят авторските и права - напротив те са си запазени.
В случая Иво е закупил снимката и авторските и права, което не го прави автор - но го освобождава от задължението да пише кой е автора - тъй като той самия държи правата.
ivo:
Споко всички диапозитиви са платени :) и авторите нямат нищо против да се популяризират в BG както намеря за добре ... :drinks:
ivo:
В Крайна сметка това идеята на заниманието :) Авторите са спокойни :good: платено им е, а пък ние ще се кефим на парните машини :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия