Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Полезни линкове на магазини и сайтове | Useful links to stores and sites

Магазини във Виена

(1/5) > >>

emilchaushev:
Темата е за магазините във Виена, които с всяко ходене откривам и реших да ги споделя

1. Hobby Technik
Marxergasse 12 , A-1030 Wien
http://hobbytechnik.at/

Магазина е страхотен. Продават невероятно много подвижен състав в H0, TT, N, Z от почти всички производители, включително американски. Може да намерите всякакви аксесоари, озеленяване, електрификация, осветление, светофари, колички, човечета и какво ли още не както от европейските, така и от Woodlandscenik, Model Power и други американски фирми. Май само KATO не видях.

2. Modelbann West
1150 Wien, Johnstraße 2
http://www.modellbahn-west.at/

Магазинчето е малко и има за всеки по нещо. Има от всички мащаби. Интересни са аксесоари от швейцарски и австрийски производители.

3. Kleinbahn
KLEINBAHN
Mechanische Werkstätte Spielwarenerzeugung Ing. Erich Klein e.U.
Gatterederstraße 4
1230 Wien
http://www.kleinbahn.com/

Магазин на този производител само за H0. Има интересни неща, уникални за производителя, може би бъдещ конкурент на Rocco.

4. Muller
Mariahilfer Straße 97
1060‎ Vienna
Austria

Тази верига е за козметика, но изненадата е на втория етаж на магазина. Наблягат на Merklin идоста често имат промоции. Могат да се намерят и H0,N предимно на австрийски модели. Имат богата колекция със стоки от каталозите на Busch, Noch. Голем избор на различни видове бои за всякакви моделизми.

5.GK Modelbau
Linzer Straße 65
1140‎ Vienna
Austria

Малко магазинче, предимно за аксесоари. Няма кой знае какъв избор,

6.  На гърба на Stepfansdom

На ъгъла на Brandstatte и Strobelgasse

Магазина продава подвижен състав и никога не мога да го уцеля отворен за да кажа какво точно има.

7. Грабен

В югозападния край на площада има едно магазинче, която витрина хваща окото, близо е до горния магазин и също като него не съм го улучвал отворен... Прословутата немска точност важи с пълна сила за австрийците когато трябва да затварят магазините и изобщо за работното им време..

8. Conrad
Hilde-Hannak-Gasse
1220‎ Vienna
Austria

Интересен магазин, особено окогато правят намления. Иначе има доста подвижен състав в H0. За N е малко. Има доста аксесоари и озеленяване и неща за ландшафт. Иначе като всеки конрад има инструменти бол.

Ще упдейтвам темата при откриване на други ( има още поне 3-4 ,които съм набелязал за ошетване)

Gervasii:
Супер а подаръци?!

emilchaushev:
Днес в клуба ще ги донеса... Има тамън 3

Boris 2-12-4:
Хубава информация! :hi:
Полезна!
Клайнбаан е фирма, доста преди Роко.
Моделите им се делят на  периоди на производствто, не говоря за епохите...
По старите , са доста евтини, но и доста леки!!!Могат да се намерят с търсене и за 4-5 евро.
Друга особеност е, че предлагат типично австрийски модели, които другите фирми не предлагат!!!
Има и швейцарски модели, пак евтини, не на швейцарско качество, но 5 до 10 пъти по-евтини...
Още една особеност е, че надписите по вагоните са гравирани!!! Не с приватки или направени по тампонният начин.

В момента не мога да посоча име, но го има в записките ми, бях пратил факс, и се обадих по-телефона за да закупя стока типично австрийска,
някъде между минимум 350 евро до към 800 - стига да бяха намерили това което търсих-типично австрийско жп - обещаха ми -
като отидох - "А, ама Вие сте този от факса и телефона - ами не можахме да направим нищо по Вашите поръчки" --- австрийска точност...
Отидох при другия търговец - не му се бях обадил предварително - разходи ме с колата си из цяла Виена, за да търсим у конкурентите му и при стари
антиквари стари издания и влаци... Накрая не поиска да вземе и пари за бензина. На връщане от Германия, ми бе приготвил всичко...
Значи има и такива и онакива - Това се случи 2003 година, и се повтори в по-мек вариант 2007. Като намеря имената на търговците ще пиша.
2007 не писах факс а само   се обадих на трети търговец...

Емчо! Може ли Те помоля , понеже доста хора казват , че не са на ти с немския, да изписваш на латиница имената на търговците и улиците?!?
Втората молба е да не използваме неологизми от типа "ъпдейтвам" - все пак имаме отговорност към младите момчета на по 10-15 години във форума.Тази молба се отнася и до другите "юзъри" "Капиш?!?",че нещо "зафоргетих", как да го "рефрешна" на български :drinks: :drinks: :drinks:

И да наснимате новите придобивки, направете си и едно кръгче от мое име :hi: :hi: :hi:

Krasi:
Който има път натам може да посети и тези:

Memoba - Aedigigasse 5, 1060-Wien
Има от почти всичко, но наблягат предимно на Roco.

Spurkranz - Novaragasse 47,
Предлагат основно Roco и Piko

Tina`s Modelleisenbahnen - Hilschergasse 1, 1120-Wien
Малко неугледно магазинче, по-скоро приличащо на склад. За сметка на това има доста голям избор и всичко е на 10% под каталожните цени, а понякога правят и по-големи намаления.

Hilpert-Spielwaren - Schulerstrasse 1-3
Това е магазинът в центъра зад Stephansdom, за който колегата споменава. Влаковете са на втория етаж и е много богат, но цените са високи.   

Modellbahndiskont - Altmannsdorferstrasse 76A, 1120 -Wien
Както подсказва името, в магазина има доста намаления. Дори рекламират, че ако сте видяли нещо в друг магазин по-изгодно отколкото при тях, смъкват още от цената до тази на конкурента. Пробвано е и наистина го правят.

Сигурно за някой може да е странно, но в Австрия и на други места на Запад, пазарлъкът също върви. Много от търговците там правят отстъпки от обявените цени, стига човек да си поиска. Разбира се, не става винаги, но за покупки над 150-200 евро винаги си струва да се пита за някакво намаление - и да откажат, не губиш нищо. 
Имайте предвид, че колкото по-близо до центъра е магазинът, толкова е по-скъпо. Тези в центъра продават на цени от каталозите (от време на време естествено се появяват и намалени неща), докато в по-отдалечените магазини почти всичко е намалено (по принцип 10% под каталожните цени). Така че, ако човек има време, си струва да пообиколи.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия