Автор Тема: Преживяванията Ви С ВЛАК  (Прочетена 20521 пъти)

fpk1999

• Trade Count: (0)
  • Hero Member
  • Публикации: 507
  • Рейтинг: 21
  • Перфектният мащаб е 1:1 !!!
Re:Пътуванията Ви С ВЛАК
« Отговор #30 -: 28 Юни 2012, 18:38:04 »
Цитат на: lubomir link=topic=3852.msg79785#msg79785 date=1340880187
В момента влака Пловдив- Панагюрище е досущ като влаковете от преди спирането на линията. За наша временна радост, след няколко години линята я постегнаха и пуснаха Дезирата. Резултатът беше, че влаковете тръгнаха да пътуват почти запълнени. Постепенно на Дезирата им таковаха майката и се мина на варианта дърти машини и вагони н-та употреба с комфорт от 70-те години на 20-ти век. Разбира се дезирата кибичат някъде полуразкостени, но ние трябва да продължиме да плащаме, падежите по тях. Пътниците пак отказват да ползват влак и сега гледаме филма "Безстопанственост, безотговорност и тъпотия в БДЖ" - 2-ра серия. В края на краищата линията пак ще я закрият. Аз разбирам, че на персонала и на хората дето наричат себе си "ръководство" на БДЖ им е по-лесно и евтино да таралянкат старите кошници, но пътниците това въобще не ги интересува и те си искат новите мотриси с климатици. Когато има такова рзминаване между търсене и предлгане, разрива е предопределен. Познайте кой ще е губещия?
Да я закриват е абсурд.Не може да се случи,след като влаковете са пълни с пътници.Под "кошници" най-вероятно искаш да кажеш композициите с вагони.Чувал съм за мненията на пътниците и искам да ти кажа,че голяма част от тях си предпочитат добрите,стари вагони.

lubomir

• Гост
« Отговор #31 -: 28 Юни 2012, 23:00:45 »
Щеше да е чудно ако беше истина! За съжаление действителността е точно както я описах. Хубаво е мненията ти да са базирани на личен опит, а не на приказки от 1001 нощ. В България винаги има разминаване между желания и действителност.

evrokoma

• Гост
« Отговор #32 -: 29 Юни 2012, 07:31:54 »
Хората предпочитат комбинация между двете Любо.Искат си добрите стари купейни вагони ама да са с климатик и чистички и нови.Е да ама как  да стане като никой не пази,виж дезирата за няколко години им таковаха майката и те започват да са мръсни и без климатици заради безотговорноста и на БДЖ и на пътниците,едните не подържат а другите не пазят.Незнам на колко майки и бащи съм повтарял да не оставят децата си да стъпват с обувки по седалките или на разни индивиди да си изхвърлят отпадаците ама винаги получавам отговор "ми платил съм си ще изчистят щом трябва затова им плащат" ама после се възмущават че не е чисто.Е няма оправия за нас българите и товарни вагони са ни много, дизерата и новите спални вагони са си направо лукс който не заслужаваме :angry:
« Последна редакция: 29 Юни 2012, 07:36:26 от evrokoma »

TheJackal

• КЖМ - България
  • Trade Count: (35)
  • Hero Member
  • Публикации: 1710
  • Рейтинг: 159
  • ТТ 1:120 III und IV Epoch DB & DR
« Отговор #33 -: 29 Юни 2012, 07:54:14 »
Ех, като вземете да ги усуквате разни теми от сорта, почвам да Ви се чудя! БДЖ имаше до демокрацията, Кремиковци фалира - един ненужен завод в България, както е и Нефтозавода, които бяха закупили заедно с пристанището "прочутите" "блейкове" или по - известни като 46 серия електровози. България все пак и винаги ще си остане селскостопанска страна. В цивилизованите страни е отдавна действаща и работеща системата, хората са го въртяли по 1 000 000 пъти варианта, за това имат и се развиват. На БДЖ и трябват 50 локомотива, 100 вагона пътнически и не повече от 300 - 400 вагона товарни. Линиите  - държавна собственост, всичко останало частни превозвачи, наеми, старите вагони и локомотиви се режат за скрап, а там пари има и то много. Локомотивите след 10 години експлоатация, айде на боклука или се продават, така както на нас ни ги пробутват. Който не му харесва в БДЖ да ходи на полето да копа, по хитрите колеги отидоха да карат в метрото. А теорията, че се краде, кой не е взел един кламер от работното си място - такъв човек поне аз не познавам! Все пак сме форум за ж.п. моделизъм и не смятам, че тук е мястото. Има си достатъчно форуми - локомотивния и прочие. Тогава и нещата ще са по - добри, цените ще имат основание да са високи, а не кондуктурите в мърляви дрехи, полицаите ходят като мухи без глави, машинистите да са в униформи, както е било преди, а не единия по дънки като директор, другия с мазен гащеризон, та на ли за това си има депа за ремонт и там има хора които са за тази цел. Айде със здраве!
Админите май щяха да правят нещо и по топи раздел!?  :hi:
« Последна редакция: 29 Юни 2012, 08:00:51 от TheJackal »

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12375
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #34 -: 29 Юни 2012, 08:08:19 »
Стефане, вярно че работиш в радио, ама не съм очаквал да се подадеш на тази "пропаганда",
обслужваща определени интереси в железопътните превози. Жалко, защото заради подобни на твоето
мнение, тъпанарите в БДЖ си развяват байряка както си искат.
Съгласен съм, че България е започнала със селско стопанство и се е прочула с градинарството си,
ама се видя, че когато и бъди дадена възможност, може да се мери не със първите в индустрията,
но поне да тича някъде наоколо. Кремиковци, Радомир и т.н. са бутафорията на псевдосоциалистите,
но все пак имахме достатъчно добра индустрия особено в дните преди "избухването" на демокрацията.
Например правехме най-добрата електроника в соц.лагера, но както казваш форума е за ЖПмоделизъм.

Само искам обаче да те попитам, като "оставим" 50 локомотива, 100 пътнически и 300/400 товарни вагона,
какво ще моделираме (тя и без това колекцията ти е на чужд подвижен състав,
и  как ще идваш до София (може би на велосипед)!? А какво ще дишаме? И какво ще ядем (може би ГМО с въглерод...)?

Правил ли си си труда да сметнеш една товарна композиция от 40 вагона с локомотив какъв разход на
гориво има и колко са въглеродните емисии??? Дали са същите показатели като на 80 TIR камиона???

evrokoma

• Гост
« Отговор #35 -: 29 Юни 2012, 08:33:42 »
Чакале с тези 100 вагона немож върза само дневния график по една от главните линии с прилежащите второстепенни или ти харесва варианта 500 човека с един вагон :spiteful: еее тогава ще ни трябват не двуетажни ами 5 етажни вагони :lol:.Лично щефа на железницата е завил че дневно са нужни около 450 вагона без мотрисните влакове.
 Както казвате форума е за моделизъм,  но това не означава че щом на макета неможеш нареди композиция от 5 вагона и локомотив че в реалните железници 5 вагона са достатъчни за пътникопотока на един влак

liro4605

• Гост
« Отговор #36 -: 29 Юни 2012, 08:46:12 »
Цитат на: fpk1999 link=topic=3852.msg79780#msg79780 date=1340874784
Инфо от последните дни:

~> Вчера,27.06.2012 влак 8612 Варна(9.20) - Пловдив - (18.45)София пристига със 145 мин. зак. в 21.10.Причина: Цитат от сайта на БДЖ. "Инцидент с хора/животни и полицейско разследване."Повече инфо-????????

Който има инфо за причините за по-горните закъснения да пише в темата.

Неразбирам голямото любопитство.Трябва сега да ти напиша че колегите с бургаската част бяха ударили човек и чакахме на Карнобат 2часа.Ако желаеш ела в една такава ситуация да те видя колко си мъж осбенно пък ако удареният е жп служител.Надявам се отговорих на 8те ти питанки.

TheJackal

• КЖМ - България
  • Trade Count: (35)
  • Hero Member
  • Публикации: 1710
  • Рейтинг: 159
  • ТТ 1:120 III und IV Epoch DB & DR
« Отговор #37 -: 29 Юни 2012, 08:46:42 »
Та колко гари останаха в България, и колко такива сме имали като бройка по времето до 09.09.1944 год и пак нещата са вървели. В експресите или там както вече се наричат УБВ от Бургас за София и обратно влачат точно в момента по пет вагона, в тях  има хора за по малко от 1 вагон сутрин. Да, някой би казал ама сега е лято, но е само 3 месеца и до там. Имам възможност да обикалям на вън и се чудя с какво нашите линии и електрофикация са по различни - няма такова по не за мен. Само дето подвижния състав се пази и се цени!
По въпроса за моделирането при положение, че нито един локомотив не е произведен в България и вагоните са ни такива, айде сега има вече и българско производство по лиценз, не смятам, че трябва да имам такъв състав в колекцията си. Дали нашите влакове могат да се движат с поне 100 километра, всичко е въпрос на политика. Бургас - София 7 часа и кусур, ако пък и закъснее малко идват за всеки в повечко, за това според мен спасението е едно и си е лично мое мнение. И да потретя форумът е за "моделизъм"!  

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12375
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #38 -: 29 Юни 2012, 09:08:17 »
Моделизъм на какво?
Нали моделизма ни е пряко свързан с това което е 1 : 1 ?!
Човек не трябва да забравя корените и от къде е тръгнал - сиреч перефразирано,
не трябва да забравяме че "първо беше железницата, а след нея и моделизма"!!!
 :hi:

Децата вече смятат, че млякото идва от фирмата, а не от кравите,
та трябва ли да си мислят, че имаш измислени модели тип "фентъзи"
 от някой комикс, подобно на Батман и Спайдърмен????  :fool:

fpk1999

• Hero Member
  • Публикации: 507
  • Рейтинг: 21
  • Перфектният мащаб е 1:1 !!!
« Отговор #39 -: 29 Юни 2012, 14:05:10 »
Цитат на: TheJackal link=topic=3852.msg79809#msg79809 date=1340948802
И да потретя форумът е за "моделизъм"!  
Не само аз пиша извън ЖП моделизма.Нали за това е разделът "Общи приказки,свързани с хобито".Ако Диспечер реши,нека изтрие темата.Просто я създадох за информация за движението на влаковете.Няма да споря.

Цитат на: lubomir link=topic=3852.msg79799#msg79799 date=1340913645
Щеше да е чудно ако беше истина! За съжаление действителността е точно както я описах. Хубаво е мненията ти да са базирани на личен опит, а не на приказки от 1001 нощ. В България винаги има разминаване между желания и действителност.
Разбрах го от мой личен опит. :hi:

lubomir

• Гост
« Отговор #40 -: 29 Юни 2012, 15:31:22 »
Цитат на: fpk1999 link=topic=3852.msg79823#msg79823 date=1340967910
...
Разбрах го от мой личен опит. :hi:
И твоя личен опит ти "говори", че мръсните, опикани и вмирисани шумни купейни вагони с немити стъкла от поне 3 петилетки са за предпочитане пред чистите панорамни стъкла на дезирата с относително по-чисти и модерни тоалетни, с климатици и
 с напрактика отсътвие на шум по време на движение?!?
Стига моля те, :lol: нека да сме по-сериозни а? Че току виж германци, австрийци и прочие западна паплач се наредят на опашка да ни изкупуват дъртите кошници :lol:, щот са "много фешън" разираш ли? :lol:
Както е тръгнало, за съжаление, желанието ти скоро ще се сбъдне. Само, че аз и моите познати изобщо не смятаме да пътуваме в такива влакове.
Така, че на добър път.... :lol:

bdz43r

• Trade Count: (5)
  • Hero Member
  • Публикации: 1025
  • Рейтинг: 272
    • bgrail.info
« Отговор #41 -: 29 Юни 2012, 15:58:55 »
Разбирайте го както искате, но и аз предпочитам купейния вагон в сегашното му състояние пред чисто ново Дезиро (а те вече не са нови и съвсем не са в гореописаното пожелателно състояние). Същото мнение споделят и много познати, външни на железницата.

Loco-motion

• Гост
« Отговор #42 -: 29 Юни 2012, 16:48:55 »
Нормално. Дезирото е трамвай на стероиди. А особено в нашите мотриси, които са поръчани с най-скапаното обзавеждане, аз се изръбвам на двадесетата минута. Иначе самото возене е приятно. Пътувал съм с тях по три направления:
- Пловдив - АБ Крумово
- Велико Търново - Дряново
- Своге - София
А за мен това са мотриси за градска железница, не за крайградска - да се качиш, да минеш 5-6 километра и да слезеш.
« Последна редакция: 29 Юни 2012, 17:50:42 от Loco-motion »

lubomir

• Гост
« Отговор #43 -: 29 Юни 2012, 18:41:56 »
Охххх, аз най-харесвам парните машини, ама защо ли не вървят по направлението Пловдив-Панагюрище :scratch_ones_head:?
А толкова ми харесват пущините!!!! ;D

widowmaker

• Гост
« Отговор #44 -: 29 Юни 2012, 19:19:28 »
Щото почти всичките ги нарязаха преди 30-на години :)