Благодаря за видеоотговорите...

От БДЖ-то се били свързали с туроператорите, но те не проявили интерес.До пряко рекламиране в хотелите не се е стигнало...
Това може да има няколко отговора:
1.Туроператорите не са искали да се занимават с това, защото не познават ДОСТАТЪЧНО немските нрави.
2.БДЖ-то не е достатъчно гъвкаво - не се предлагаха цени за групи. Да накараш туроператорите да работят бъдева - забрави

При все, че това е късогледо виждане. Ако им хареса на германците, догодина пак ще дойдат. Ерго пак ще има работа за тях. Пък и не рядко германците дават добри бакшиши...
3.Често екскурзоводите са млади момичета, без афинитет към техниката.
4.Афишът не беше достатъчно изпипан - пример: Фотопауза 15 минути. Ама кога тръгва или спира - един Бог знае...
5.Момичето, което отговоря в БДЖ за тези влакове, се оплакало на машинистите, че постоянно му пречат в администрацията...
Аз съм говорил с доста хора. Пенсионерите казаха, че ще почакат да паднат температурите. Работещите, че ще пътуват само през съботите и неделите.
Стендовиците щяха да се организират групово към края на седмицата.
От 1987 до към 1994/5 сме се срещали редовно с ръководни кадри от БДЖ. Тогава в МОРОП имаше и подразделение на приятелите на железниците, които по-късно се отделиха в Сдружение на музейните железници. Имаше СТОТИЦИ желаещи, най-вече от Франция, Германия, Испания, Швеция и Чехословакия, даже и от Великобритания, нечленка в МОРОП./Нечленка е по правилата на словообразуването в българския език - това за буквоедите

/
Имаше официални запитвания. Много. Ние представихме всички запитвания плюс проектомаршрути...Даже и термина за фотоспирки им го открехнахме... Всуе - само празни приказки и обещания. Дори и откровения : "Мен кво ми влиза в джоба?!?"...
Не Ви казвам нищо ново нали?!?...
Обаче отказване не трябва да има...