Автор Тема: БДЖ през различните исторически периоди  (Прочетена 75472 пъти)

KRAKOMOBILA

• Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 2728
  • Рейтинг: 238
  • 46-та серия долу от графика - Шкода рулз!
Re: БДЖ през различните исторически периоди
« Отговор #150 -: 21 Август 2012, 16:27:57 »
 Любо - аз съм реалист и гледам от гледна точка на моментното (и близките 10-15 години) състояние на нашите железници. Не си мисли, че на нас ни е приятно да барникаме тук-там из машината и да хвърчиме с крокодили и клечки. Ако трябва да бъдеме честни - ако гледаме правилниците - нито един локомотив не би следвало да излезе от депо - защото всички са негодни. Но аз имам желание да работя като машинист - и системата ме принуждава да работя по този начин. Няма машинист който да не носи крокодил със себе си (Миро и Тодор ще потвърдят) и не се сещам за такъв който да не ги ползва/да не ги е ползвал - просто се налага.
 Някак си се опитваш да Българските, че са като Немските железници - евентуално ако някоя машина кюфне - да седиш и да чакаш някой да ти я оправи - да, но тук никой няма да дойде да ти я оправи, а ще започнат да ти звънят 120312 човека - които да те уволняват и назначават през 5 мин, да ти обясняват колко е важен влака, после в депото да пишеш обяснения, да те изкарват некомпетентен, да се водят разни разследвания и т.н.т
 Да нещата трябва да са такива каквито ти искаш да са - но за жалост не са - и ако някой иска да работи като машинист в България... трябва да носи крокодили със себе си. Трябва да се разбере, че поддръжката на машините е нулева, никой не го интересува, че ще ти създават проблеми по пътя и, че ще ти се налага да подклинваш разни работи - колкото и да не искаш. Незнам, но виждам, че си останал с някакво впечатление, че тези работи ги правиме с кеф, но това не е така - принудени сме да ги правиме.

И не си мисли, че всеки ден се подклинват машини и т.н.т - голяма част от дежурствата ми - дори не се е налагало да влизам в машинното помещение, камоли да се подклинва нещо. Просто понякога се налага.

Та точно по тези гореизложени и независещи от машинистите причини - системата много единици не е по-добра от двусекционните локомотиви за България (отново казвам, че това е на база наблюдения на железниците към момента и близките 10 години).

Loco-motion

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #151 -: 21 Август 2012, 16:32:13 »
Цитат на: TheJackal link=topic=3942.msg81097#msg81097 date=1345552431
Че е интересна темата, в това спор по въпроса няма! Но! Продължавам да се чудя това форум за моделизъм ли е или за реализъм!? Има си достатъчно форуми за железниците и директен форум на локомотивните машинисти.
В локомотивния форум всичко това би било толкова сложно написано за нас непросветените, че аз не бих схванал и 5%. А темата дотук е и съдържателна и общо-достъпна. Примерно и аз съм си мислил точно същото, което написа Кракомобилът, че за нашите условия вместо румънските локомотиви Со-Со би било много по-удачно да вземем Шкоди Во-Во+Во-Во, само че никога не бих се осмелил, да го напиша, за да не предизвикам ехидни коментари и естествено нямаше да се намери човек, който да ми потвърди това предположение.

Loco-motion

• Гост
« Отговор #152 -: 21 Август 2012, 16:49:21 »
Извинявам се, тук бях писал за BR 53, защото въобще не обърнах внимание, че въпросът е зададен преди четири месеца. :blush2:
« Последна редакция: 21 Август 2012, 17:00:33 от Loco-motion »

lubomir

• Гост
« Отговор #153 -: 21 Август 2012, 17:32:30 »
Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=3942.msg81105#msg81105 date=1345555677
Любо - аз съм реалист и гледам от гледна точка на моментното (и близките 10-15 години) състояние на нашите железници. Не си мисли, че на нас ни е приятно да барникаме тук-там из машината и да хвърчиме с крокодили и клечки. Ако трябва да бъдеме честни - ако гледаме правилниците - нито един локомотив не би следвало да излезе от депо - защото всички са негодни. Но аз имам желание да работя като машинист - и системата ме принуждава да работя по този начин. Няма машинист който да не носи крокодил със себе си (Миро и Тодор ще потвърдят) и не се сещам за такъв който да не ги ползва/да не ги е ползвал - просто се налага.
 Някак си се опитваш да Българските, че са като Немските железници - евентуално ако някоя машина кюфне - да седиш и да чакаш някой да ти я оправи - да, но тук никой няма да дойде да ти я оправи, а ще започнат да ти звънят 120312 човека - които да те уволняват и назначават през 5 мин, да ти обясняват колко е важен влака, после в депото да пишеш обяснения, да те изкарват некомпетентен, да се водят разни разследвания и т.н.т
 Да нещата трябва да са такива каквито ти искаш да са - но за жалост не са - и ако някой иска да работи като машинист в България... трябва да носи крокодили със себе си. Трябва да се разбере, че поддръжката на машините е нулева, никой не го интересува, че ще ти създават проблеми по пътя и, че ще ти се налага да подклинваш разни работи - колкото и да не искаш. Незнам, но виждам, че си останал с някакво впечатление, че тези работи ги правиме с кеф, но това не е така - принудени сме да ги правиме.

И не си мисли, че всеки ден се подклинват машини и т.н.т - голяма част от дежурствата ми - дори не се е налагало да влизам в машинното помещение, камоли да се подклинва нещо. Просто понякога се налага.

Та точно по тези гореизложени и независещи от машинистите причини - системата много единици не е по-добра от двусекционните локомотиви за България (отново казвам, че това е на база наблюдения на железниците към момента и близките 10 години).

Заради всичко това, което си описал и аз знам с абсолютна сигурност, че е така, БДЖ трябва да бъде с отнет лиценз за превози по българските железопътни линии. Един компромис води до друг, следва трети и това става метод на работа. Затова авариите зачестиха, затова пожарите стават поне по няколко пъти в годината, затова умират хора, затова няма развитие. Има една камара чиновници, вземащи заплати с купчини за това да следят за техническото състояние на подвижния състав. Единственото полезно, което правят тези хора е да им растат ЗАДНИЦИТЕ. Като прибавим, че цялата с-ма на управление, контрол и обратна връзка в БДЖ е сбъркана и не работи, е цяло чудо че фирмата БДЖ още съществува. Чиновниците по гарите чакат потенциалните клиенти да отидат да им се молят паднали на колене да превозят това или онова. Ако не са редовите хора като вас, дето се оправят кой как знае, не виждам как ще просъществувате и 1 ден. Началниците ви назначени по шуробаджанашки принцип или по политически причини с взет конкурс за некадърност, отдавна си нямат хал хабер кое, как, къде става, и единственото дето ги интересува са заплатките, командировките, екскурзиите, отпуските и официалните празници.
« Последна редакция: 22 Август 2012, 08:44:24 от lubomir »

KRAKOMOBILA

• Hero Member
« Отговор #154 -: 21 Август 2012, 17:42:02 »
Реално.. се правят събрания на които трябва да се коментират именно тези неща - но на тези събрания идват машинисти, инструктор и началник експлоатация - и до там - все хора, които много добре знаят проблемите, но няма какво да направят по въпроса. Външни началници на депото никога не съм виждал да идват на събрание и да изслушват какви са проблемите в ремонта и експлоатацията - с което да си направят изводи как да подобрят работата.
 За съжаление си прав, че въпросните началници отговарящи за поддръжката на локомотивите и вагоните седят в разни офиси и дебелеят... те просто искат влаковете да вървят без да се влагат средства в тях. Тоест - те искат да взимат без да дават - от което идва главния проблем.
 Просто по депата няма части, а напоследък и ремонтен персонал липсва (кой ще се бъхти да прави от нищо-нещо за 350 лв ?) - и поради тази причина със всеки изминат ден ще намалява подвижния състав и всяка година ще има по 2-3 изгорели локомотива. Научили са се в последните 20 години да не се доставят части, а да се ползват такива от спрени машини - само, че тези части вече са на привършване. Ако не започнат скоро доставки на нови резервни части за локомотивите - скоро съвсем няма да останат локомотиви.

misan

• КЖМ - България
  • Sr. Member
  • Публикации: 446
  • Рейтинг: 122
« Отговор #155 -: 21 Август 2012, 18:10:02 »
  По отношение на стандатизационната програма-имаме почти 100% ориентация към системата Дрилинг. без да се замисляме за много по скъпата изработка ,експлоатация и ремонт. Какъв е смисълът. От реалната експлоатация на серия 11 знаем,че и ремонтът и е бил много труден,а и очевидно парната машина е "недоцилиндрена" както казват руснаците и при малко падане на налягането,теглителната сила пада значително. Отделно и при 11 и 03 се използва предна двуосна талига,при условие,че талигата Краус-Хелмхолц дава чудесни резултати. Не случайно и Е18 и Е19 са с такава талига.

Допълнителната колоос ,не само представлява мъртво тегло ,но и също оскъпява ремонта. Може би,за решението за предна двуосна талига се е стигнало,за да се поеме тежеста на третия цилиндър.

Какво щяхме да правим с допълнителни машини 05,при условие,че и на първите едва се намира работа. България си е планинска държава и не  е подходяща за локомотиви с три свързани колооси.

Колкото до системата Дрилинг,след войната тя и в Германия практически е изоставена, при новостроени локомотиви ,с изключение на двата локомотива серия 10 и 18 201.

Колкото до мазута,практически всички локомотиви от по модерните парни локомотиви са преустроени или на пълно мазутно,или на смесено мазутно-въглищно горене. Пълни мазутки има от сериите 01,10,14 и 15. Но в началото има много сериозни проблеми. Масово се стига до оставяне на влакове,поради протичане на пламъчни и димогарни тръби. Това е в резултат на бързото вдигане на висока температура в пещта, а при изгасяне на горелките ,на бързо охлаждане.  Положението е спасено от румънски специалист,които ни научава да поставяме медни втулки на тръбите,преди да се заварят.А медната втулка ,поради пластичноста си,поема по лесно температурните разширения и свивания на тръбите. Сериозен проблем има и с пълните мазутки. Баща ми,които в началото на 60-те години ,работи канто инженер в депо София,ми е разправял,че при него са идвали почти плачейки машинистите на пълни мазутки от серия 15. Баща ми е правил нормите за горивото,и е използвал всички възможни резерви,за да им направи по големи норми. Но въпреки това,машините са давали преразход ,което се отразявало отрицателно не само на заплащането на бригадите,но и на техния престиж. Това се дължи на много лошия нагар,които прави мазута,и които силно влошава топлопредаването. При смесените машини,този проблем не се получава,защото увлечените от тягата въгленчета чистят нагара. Баща ми се сеща,че проблема може да се реши ,с подхвърляне на пясък в пеща. Той също много успешно чисти нагара.

Разбира се,това решение е много старо. Американците го прилагат от началото на 20 век. но в България никой не го е знаел.

Относно забележката,че темата не е моделистка. Но повечето моделисти много се интересуват от историята на железницата и много често имат съвсем задълбочени познания по конструкцията на локомотивите.

Така,че задълбочения интерес изобщо не е приоритет  само на професионалните железничари.

Във връзка с това,ще ви предложа още една тема за размисъл. Представете си,че от вас зависи доставката на локомотиви в България. Какви локомотиви ще внесете ,за различните исторически периоди. Може да внасяте и съществуващи серии от световното локомотивостроене,а може и сами да предлагате локомотивни  серии. Съобразявайте се само,че около до 1930 година,максималното осно натоварване е 14 тона на ос. И  е препоръчително локомотивните кабини да са затворени.За да си нямате работа със синдикатите.

Един колега спомена и за възможноста от ехидни коментари. Истината,е че такива тук не съм срещал,което говори много добре за форума. А и форума би станал много неприятен ако смеят да се изказват само един ,двама"богоизбрани",а останалите само да задават въпроси и да слушат.

« Последна редакция: 21 Август 2012, 19:00:37 от misan »

CaLLlo

• Hero Member
  • Публикации: 2604
  • Рейтинг: 202
  • Dampf Ep.1&2 bis ÜK
« Отговор #156 -: 21 Август 2012, 19:15:54 »

Много ЯКА тема стана, не я оставяйте, Стефан ще зажми за малко.

Присъединявам се към Митака в питанията, някой да разкаже повече за разсипването на серия 04!

Последната и единствена версия е, че я е съсипал череният входен светофар на гара Горна баня, казвам ви, отрасъл съм наблизо и нормалните влакове там, нагоре по баира бяха 100-150 вагона с 3 или 4 локомотива - 2 червени отпред и 1 или 2 черни в средата и отзад. На черните е ясно, че нищо не им е станало  ;D

mitko0888

• Trade Count: (35)
  • Hero Member
  • Публикации: 2437
  • Рейтинг: 1036
  • H0, еп. I, II, III, IV, София
    • Снимките ми ...
« Отговор #157 -: 21 Август 2012, 22:53:09 »
Цитат на: CaLLlo link=topic=3942.msg81118#msg81118 date=1345565754

... На черните е ясно, че нищо не им е станало  ;D

Не знам защо си мисля че и черните са имали мноооого проблеми. Но много от тези проблеми са се решавали дори и в движение. Поне така пише по книгите. Останалите - в депото. Ако сметнем на колко часа движение колко часа обслужване (с ремонт) се полагат, май ще излезе поредната партенка - че тези машини са безкрайно надеждни ... Пък и колко хора са били ангажирани само и само за минеш 2х200 км.

За съжаление този подход е запазен и до днес в БДЖ. Бой с чука, отверка, клечка (май се повтарям). А като видим компютър - ужас. И той дава грешки, ама ние няма да търсим причината за грешките, ами ще гледаме да го заобиколим (компютъра де), за да не ни пречи.

Колкото и цинично да звучи но за да имаме що-годе свестни железници не виждам по-добро решение от пълното ликвидиране на превозвачите.

Интересен въпрос за трицилиндровите машини. Уж само в Германия ги имало. Наскоро изчетох книжката за Alco локомотивите. Цитирам откъси: 1913 година инженерите от Alco са установили предимствата на три цилиндровите машини (с еднократно разширение). Но първият експериментален локомотив на Alco се появява през 1922. И т.н. Техните машини, както и английските, използват лостовата система, патентована от Грисли за задвижване на пароразпределянето на средния цилиндър, при което се елиминират значителна част от движещите се части между колелата. Неоспоримо превъзходство на тази система! Ама трябвало да се обслужва един цилиндър повече. Че да оставим само един - това ли ще е най-добрият локомотив?

Пък lubomir как точно ги е наредил нещата ...  :good:

lubomir

• Гост
« Отговор #158 -: 22 Август 2012, 09:16:22 »
Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=3942.msg81113#msg81113 date=1345560122
Реално.. се правят събрания на които трябва да се коментират именно тези неща - но на тези събрания идват машинисти, инструктор и началник експлоатация - и до там - все хора, които много добре знаят проблемите, но няма какво да направят по въпроса. Външни началници на депото никога не съм виждал да идват на събрание и да изслушват какви са проблемите в ремонта и експлоатацията - с което да си направят изводи как да подобрят работата.
 За съжаление си прав, че въпросните началници отговарящи за поддръжката на локомотивите и вагоните седят в разни офиси и дебелеят... те просто искат влаковете да вървят без да се влагат средства в тях. Тоест - те искат да взимат без да дават - от което идва главния проблем.
 Просто по депата няма части, а напоследък и ремонтен персонал липсва (кой ще се бъхти да прави от нищо-нещо за 350 лв ?) - и поради тази причина със всеки изминат ден ще намалява подвижния състав и всяка година ще има по 2-3 изгорели локомотива. Научили са се в последните 20 години да не се доставят части, а да се ползват такива от спрени машини - само, че тези части вече са на привършване. Ако не започнат скоро доставки на нови резервни части за локомотивите - скоро съвсем няма да останат локомотиви.
Красене, абе вие локомотивен форум нямате ли? Там с какви глупости се занимавате или и там обсъждате само миналото, пък настоящето и бъдещето сте го отписали. А синдикат на локомотивните машинисти нямате ли, или и те са Путьо Маринкиновци, интресуващи се само да вземат заплатката и авансчето. Не виждате ли че БДЖ е труп в предсмъртен гърч. Ако обявите стачка за пари, едва ли някой ще ви подкрепи, пък и едва ли ще ви дадат пари, но ако се вдигнете срещу некъдърността, срещу шуробаджанащината, липсата на поддръжка, повишаването на дисциплината, повишаване на безопасността, срещу застрашаването на живота на пътниците и  сигурността, всички ще ви подкрепят. Даже и пари ще намерят, щото инак не изглежда хич добре да се шуми по този въпрос. Като пуснат моста на Видин след няколко месеца ще увиснете и без МДТВ, тъй като RCA, DB SHENKER и останалите частни превозвачи, юни месец получиха лиценз за подаване на влакове към Капъкуле. Дали главоците на Вазов си дават сметка какво означава това? Мисля че да! Затова и се разбързаха да продадат ТП, ама удариха на кухо, заради некъдърността си. Казваш частите свършват и няма да могат да се поддържат машините. Ами лично аз за последните ми няколко пътувания 2 пъти влака тръгна с голямо закъснение, защото нямаше локомотив, който да закачат на бърз влак!?! Да не говорим че по електрифицирани линии се движат товарни влакове с дизелова тяга. Изобщо абсурд до абсурда и между тях пак абсурд, това е БДЖ днес.
И повярвай ми докато не си извоювате с бой да ви уважават, то шуробаджнаците постоянно ще ви "уважават". Няма нищо по-лошо от безгръбначността! И на мен са ми казвали " Вчера дойде, днес акъли взе да даваш", бил съм много пъти "виновен", че тая или онази машина не мога да пусна при клиент или не мога да я оправя на место, при положение, че тя иска каруселен струг и преработка която няма как да направя с голи ръце и клещи на 400км от фирмата. Но да ти кажа винаги съм упорствал, карал съм се, вкючително и с директори, отказвал съм да върша дадена работа под заплаха от уволнение, и въпреки това не съм се давал. Може и да е странно, но това ми донесе уважение и издигане в службата. Точно заради безгръбначността сте в това блато, точно заради нея и незантересоваността нещата са излези извън всякакъв контрол. Турили са ви финансисти да ви управляват, които освен да гледат бумаги и цифри друго не знаят. Ама влаковете не вървят само с цифри нали, иска си и други неща. Е що да ги купуват и  що да правят ремонти да дават парички, след като има кой да го прави и за без пари. Съвмесятяването на 5 длъжности в 1 е типично нашенски патенти.
Жал ми е за вас, превърнали сте се в роби. А беше такава гордост едно време да си локомотивен машинист. Беше чест, достойнство и се ходеше с гордо вдигната глава! Зер до 9-ти септември 1944-та, колега ви беше самия Цар Борис....

lubomir

• Гост
« Отговор #159 -: 22 Август 2012, 09:21:27 »
Цитат на: CaLLlo link=topic=3942.msg81118#msg81118 date=1345565754

Много ЯКА тема стана, не я оставяйте, Стефан ще зажми за малко.

Присъединявам се към Митака в питанията, някой да разкаже повече за разсипването на серия 04!

Последната и единствена версия е, че я е съсипал череният входен светофар на гара Горна баня, казвам ви, отрасъл съм наблизо и нормалните влакове там, нагоре по баира бяха 100-150 вагона с 3 или 4 локомотива - 2 червени отпред и 1 или 2 черни в средата и отзад. На черните е ясно, че нищо не им е станало  ;D
Лично аз съм виждал 4-та серия локомитиви да дърпат едвам влачейки се 30-32 товарни вагона от Сточна гара през гара Пловдив посока Филипово по нанагорнището на насипа към железния моста над Марица нейде към края на 70-те. Тогава на връщане от училище ми беше основна грижа да броя с колко вагона са влаковете  и седях с часове или на гара Пловдив край депото  или покрай  насипа. Даже някъде имах дневник, коя машина кога в колко е влязла/излязла от депото - детска ми работа ;D

misan

• КЖМ - България
  • Sr. Member
  • Публикации: 446
  • Рейтинг: 122
« Отговор #160 -: 22 Август 2012, 15:32:52 »
  Трицилиндрови локомотиви има в САЩ,но са пренебрежимо малко. Има едно семейство локомотиви с колоосна формуля 2-4-1,  2-5-1 и 2-6-1 на Юнион Пацифик и същата машина 2-5-1 на Садърн пацифик.

Доколкото ми е известно ,с това се изчерпва целият им контингент в САЩ.

Като цяло,голяма мъка са си. След войната ,В ГДР е трябвало да се чака 9 месеца,за да се произведат колянови оси за тяхната серия 44. Монтажа и демонтажа на шатуна и пароразпределителния механизъм,демонтирането и монтирането на бутала,всичко се извършва много трудно  в тясното и неудобно пространство между рамните платна,под котела.

KRAKOMOBILA

• Hero Member
« Отговор #161 -: 22 Август 2012, 16:00:07 »
Локомотивен форум има, но той няма общо с железниците (там се чешат езици).
 Синдикати има... но тяхното интересуване от нас се изчерпва с плащането на членския внос. За стачки не може да става на въпрос.. локомотивният машинист е ограничен от към стачкуване - аз ще стачкувам следващия след мен ще иде да работи - и какво като стачкувам ? Влаковете си се движат.
 Иначе нека Шенкер и РЦА да започнат да возят влакове от Вн за Сви - с удоволствие ще ида да работя при тях на Сименси. Железниците не се изчерпват с БДЖ - просто е въпрос на време да се появят частници и персонала да изчезне при тях.

Сaprycorn

• Trade Count: (52)
  • Hero Member
  • Публикации: 1774
  • Рейтинг: 134
  • НО DRG II епоха София
« Отговор #162 -: 22 Август 2012, 16:02:25 »
Основните преимущества на трицилиндровите локомотиви са тяхната значително по-равномерна теглителна сила, техният по-спокоен ход, по-малко напрежение в рамата и други. Системата Дрилинг е най-модерната система през 30-те години, и прави голяма чест на БДЖ, че са се ориентирали почти изцяло към нея, въпреки по-високата себестойност и по-сложния ремонт.
Интересно е да се знае, че намеренията на БДЖ са били серия 11 да достигне над 100 броя, серия 03-над 50, а серия 36 - 40 броя. Голяма част от тези локомотиви са били поръчани и дори са получили фабрични номера, но така и не са били произведени!

Сaprycorn

• Trade Count: (52)
  • Hero Member
  • Публикации: 1774
  • Рейтинг: 134
  • НО DRG II епоха София
« Отговор #163 -: 22 Август 2012, 16:06:57 »
Едно предложение към администрацията на форума- няма ли да е по-добре тази тема да се раздели на две- "БДЖ в исторически план" и "БДЖ днес"

TheJackal

• КЖМ - България
  • Trade Count: (35)
  • Hero Member
  • Публикации: 1710
  • Рейтинг: 159
  • ТТ 1:120 III und IV Epoch DB & DR
« Отговор #164 -: 22 Август 2012, 16:23:50 »
Ето, че темата има значение за глобалното развитие на БДЖ. Човека се е засрамил:

Шефът на БДЖ Йордан Недев подаде оставка
Оставката не била по лични причини, както каза министър Ивайло Московски, а заради бездействието на Министерството на финансите и спрените субсидии
Изпълнителният директор на БДЖ Йордан Недев заяви пред БНР, че е подал оставка заради бездействието на Министерството на финансите и спрените субсидии.
Няколко часа по-рано министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски каза, че Недев е подал оставка по лични причини.
Сегашният финансов и административен директор на дружеството Велик Занчев ще изпълнява временно длъжността изпълнителен директор. Все още не е ясно кой ще заеме за постоянно мястото на Недев, каза пред журналисти министърът.
"Не можах да стигна до съществен разговор за положението в БДЖ", оплака се в интервю за БНР Недев и поясни, че е бил объркан и изненадан от неяснотата със спрените държавни субсидии за юли т.г.
Той подчерта, че доскоро са имали прекрасни отношения с Министерството на финансите и затова зачестилите напоследък забележки за начина, по който се провежда реформата в БДЖ, той възприема като лична негативна оценка за неговата компетентност.
"Нека някой със свеж мозък, по-можещ и знаещ да ръководи дружеството. Моята голяма болка е, че оставих много неща незавършени, но не мога да позволя, когато атестацията за мен е за недобре свършена работа, да продължи тази агония", каза вече бившият изпълнителен директор.
В началото на юли Министерството на финансите спря субсидията на БДЖ заради активираната държавна гаранция по заема на БДЖ към Световната банка, взет още през 1995 г. В края на миналата година бе изготвен План за преструктуриране на дружеството, но вицепремиерът Симеон Дянков поиска от ръководството на БДЖ да представи план за допълнителни реформи и мерки за преструктуриране и ефективна работа на дружеството, за да се изплати августовската държавна субсидия.
В крайна сметка след продължителни разговори между БДЖ и финансовото министерство и поети ангажименти от страна на ръководството на железницата за мерки за повишаване на приходите и намаляване на разходите на 6 август се взе решение изплащането на субсидията да бъде възобновено.
Недев беше назначен на поста на 1 юли 2011 г. Той е завършил икономика в СУ "Св. Климент Охридски" и магистратура по финанси в "Лондън Бизнес Скуул" (London Business School). Работил е в "СИИ Секюритиз" АД, в "Инвестор.БГ" и "Партньори ММД".
Докато беше изпълнителен директор на БДЖ, на 2000 служители беше предложено да напуснат работа, като им се изплатят по шест работни заплати, а 150 влака по различни линии бяха спрени от движение.
През ноември миналата година Недев заяви, че няма да се откаже от реформите - със стачка или не, 2500 души ще бъдат съкратени и оптимизация ще има, а синдикатите също се нуждаят от реформа и е време да излязат "от състоянието си на площадна демокрация".
В разгара на общата стачка на железничарите през декември той отрече да е отправял заплахи за уволнения и дори бой, както твърдяха синдикалистите.
"Стачката в БДЖ е незаконна, но след 12 декември, когато влиза в сила новият график на движение, тя ще стане още по-незаконна", заяви тогава Недев.
Синдикалните организации в БДЖ периодично искаха неговата оставка.
Вчера в интервю за БНТ председателят на Борда на директорите в БДЖ Владимир Владимиров, чиято оставка също е постоянно искана, каза, че реформите в БДЖ вървят по план и всичко, което може да се направи ще бъде включено в плана за преструктуриране.

Ето я и цялата тема тук: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5074851

Благодаря на Loco-motion, CaLLlo и останалите които разбраха тънкия ми намек за тази тема. Момчета , с не по - малък интерес я следа и чета от Вас!  :drinks: