Автор Тема: Новости от ROCO  (Прочетена 216594 пъти)

Mixy

• КЖМ - България
  • Trade Count: (3)
  • Hero Member
  • Публикации: 1539
  • Рейтинг: 385
    • SCARM - българският софтуер за дизайн на релсови планове и жп макети
Re: Новости от ROCO
« Отговор #300 -: 13 Януари 2017, 09:06:49 »
Цитат на: Велко link=topic=4.msg106088#msg106088 date=1484256940
Пламене, ти за кой модел говориш? Аз писах за 7 и 46 серия. Ако говориш за друг модел кажи, защото за тези съм 1000% убеден , че ще се продадат поне 100 броя само в Бг. Гледам Слави потвърждава тезата ми, че и на навън ще купят. Явно не си запознат с пазара, защото не си търгашче. А оказиона да го даваш за пример е доста смешно, щото ако аз съм продал един модел тук, в олх съм продал 50.

Желанията са едно, реалностите са други. И фирмите не произвеждат въпросните модели за да ни е гадно на нас, а защото вече са си сърбали попарата на нереализираните очаквания. И ако пак вземат, че се излъжат да произведат даден "търсен" модел, дето във форумите ще го "изядем като топъл хляб", в момента в който снимките на готовия продукт излязат ще се почне: "ама имали ли сме наистина такъв модел", "цветът не е същия като на моята снимка", "защо има/няма такива дръжки/надписи/светлини/отдушници", "това трябва да е 1/2/3 мм наляво/надясно", "плугът/степенките/маркучите са различни" и накрая "е аз за какво да давам толкова пари за някакъв измислен лок/вагон дето кой знае дали го е имало въобще - цапнали БДЖ на него и искат да ме изпързалят". Ето това е пазарът и то не само тук. Разликата между нас и другите е в мащаба - тука ще има 5-10 човека, дето ще преглътнат "грешките" и ще си го купят, на Запад ще са много повече.

Adrian

• Trade Count: (238)
  • Hero Member
  • Публикации: 6728
  • Рейтинг: 1096
  • Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. H0 София
    • Ер Малък
« Отговор #301 -: 13 Януари 2017, 09:10:22 »
Опитът на Roco да пласира ROCO 64549 H0 Schlafwagen, BDZ, Ep. V е завършил с пълен провал. Това значително е намалило шансовете за товарния вагон . Отговорът е ,че не са наясно дали ще бъде произведен на този етап.

mite

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #302 -: 13 Януари 2017, 09:19:37 »
Цитат на: Adrian link=topic=4.msg106095#msg106095 date=1484291422
Опитът на Roco да пласира ROCO 64549 H0 Schlafwagen, BDZ, Ep. V е завършил с пълен провал. Това значително е намалило шансовете за товарния вагон . Отговорът е ,че не са наясно дали ще бъде произведен на този етап.

аз съм един от тези единици дето купи няколко от тези. цената им е шега за качеството. не е странно че не се продават. все пак 90% от всичко бдж  (ако не и повече) е пребоядисан изхвърлен западен (немски предимно) боклук от който вече го има модела в предишни варианти. тоест за колекторите, е абсолютно безмислен.....

докато компаниите искат 50-60е за вагон който максимално пасва за 20е, ще боледуват от ниски продажби и ще мислят какви оправдания да правят че са произвели поредния боклук.

Best Ripper

• Trade Count: (17)
  • Hero Member
  • Публикации: 3377
  • Рейтинг: 551
  • Освободил се от форуми...
« Отговор #303 -: 13 Януари 2017, 09:37:08 »
Цитат на: Mixy link=topic=4.msg106094#msg106094 date=1484291209
Желанията са едно, реалностите са други. И фирмите не произвеждат въпросните модели за да ни е гадно на нас, а защото вече са си сърбали попарата на нереализираните очаквания. И ако пак вземат, че се излъжат да произведат даден "търсен" модел, дето във форумите ще го "изядем като топъл хляб", в момента в който снимките на готовия продукт излязат ще се почне: "ама имали ли сме наистина такъв модел", "цветът не е същия като на моята снимка", "защо има/няма такива дръжки/надписи/светлини/отдушници", "това трябва да е 1/2/3 мм наляво/надясно", "плугът/степенките/маркучите са различни" и накрая "е аз за какво да давам толкова пари за някакъв измислен лок/вагон дето кой знае дали го е имало въобще - цапнали БДЖ на него и искат да ме изпързалят". Ето това е пазарът и то не само тук. Разликата между нас и другите е в мащаба - тука ще има 5-10 човека, дето ще преглътнат "грешките" и ще си го купят, на Запад ще са много повече.

Дивият наш рИализъм на никого не е мил. Нито на Господа, нито на производителите. У нас се искат тотално неадекватни неща, които са неизпълними в масовото производство:
1. Моделът да е 120% точен /нито част от процента по-малко!!!/ - точността задължително се следи с микроскоп!
2. Да се произвежда поне 100 г., и то само в единични бройки по желание на нашенец.
3. Да е евтин, но поръчков, тунингован, с всички екастри - знайни и незнайни!
4. Още по-добре е, ако производителят подарява на нашенецО моделите, а още по-най-добре е и да го почерпи с едни 100 евро, че си е поръчал /не купил!/ модела.
5. Моделът трябва да върви поне 150 г. без никаква поддържка, а ако нещо се счупи или износи, то производителят е длъжен да го смени направо с нов!
6. Всички други пазари могат да го ду*ат - най-важен, ненаситен и неизчерпаем е българският пазар! Особено откъм фасони и претенции към производителите...  :hi:

За домашно мислене: то има ли БДЖ, че някой да се интересува от нашенски модели???

mite

• Гост
« Отговор #304 -: 13 Януари 2017, 09:52:31 »
Нищо общо няма с това. Просто хорa дето не купуват само намират критики. Ако не бълват тъпотии трябва да се бръкнат и да платят.

така е по лесно :)

не бдж е мъртво но качествени модели се продават независимо на коя администрация.

справка: brawa, LS, heijan и пр. ако е хубаво, ще се продаде. проблема идва когато продукта е лош и се пласира главно по патриотизъм или популярност; в това отношение, на никой вкл и на мен, не ми дреме за бдж.
« Последна редакция: 13 Януари 2017, 09:56:59 от mite »

Величко

• Sr. Member
  • Публикации: 421
  • Рейтинг: 200
  • Само ЦСКА !
« Отговор #305 -: 13 Януари 2017, 10:17:31 »
Ясно е, че всеки изхожда от своя мироглед. Понеже не ми се спори безсмислено, ще кажа, че аз ще си купя 10 бр 46-ци(ако е рекъл Господ), така че си разделете останалите 40бр.
Наздраве :drinks:

Трябва да я ъпдейтвам, че не е актуална вече &bgflag

Mixy

• КЖМ - България
  • Trade Count: (3)
  • Hero Member
  • Публикации: 1539
  • Рейтинг: 385
    • SCARM - българският софтуер за дизайн на релсови планове и жп макети
« Отговор #306 -: 13 Януари 2017, 10:54:57 »
За да не разводняваме повече темата за Roco, пуснах нова, специално за това кой какви и колко БДЖ модели има - нека видим какво реално можем (и сме постигнали), защото то със сигурност е много по-различно от това, което ни се иска.

Какви и колко БДЖ модели имате?

liro4605

• Гост
« Отговор #307 -: 13 Януари 2017, 11:36:32 »
Цитат на: mitko0888 link=topic=4.msg106092#msg106092 date=1484286402
liro, това също е от ваши снимки, на български вагон:

http://picbg.net/u/62092/60392/852256.jpg

Като него се произвеждат от някое време: 66912, 76855, сигурно има и  други. От него има обявени и за тази година с други разцветки: 76859. Трябва му само друг цвят и нови тампони за надписите, за да стане БДЖ. Другият модел, с гладки стени и гофрираните врати, също се прави: 76856. И от него е предвиден за 2017 година в друга администрация: 76857. Не знам дали има български такива. БДЖ-то, което се чака от две години, сигурно го има и в други администрации, а разликата с последните е само във вратите. Така че не виждам причина без особени инвестиции да се направи и този вариант. А и по влаковете обикновено виждам вагони, които много често не са съвсем еднакви. Да не говорим че цените им въобще не отговарят на 100 грама китайска пластмаса.

Нямаме такива вагони.Нашите са не с гофрирана ламарина,а с шперплат плоскост в метални рамки.Така ,че ако ще се прави трябва друга матрица.

Величко

• Sr. Member
  • Само ЦСКА !
« Отговор #308 -: 13 Януари 2017, 11:37:16 »
Цитат на: Adrian link=topic=4.msg106095#msg106095 date=1484291422
Вагона им разпродаден- нямат го на склад. Даже някъде в Бг има повече на склад! Защо да е провал? В България са продали доста вагони. В липето като ги пуснаха на 35евра изчезнаха за часове, едва се докопах и аз да облажа.

А някой знае ли колко бройки са произведени роко 64549?

Adrian

• Hero Member
    • Ер Малък
« Отговор #309 -: 13 Януари 2017, 11:53:05 »
500 ; фактът , че Липето пре-оцени модела и разпродадоха на загуба,  е достатъчно доказателство за провал.

mitko0888

• Trade Count: (35)
  • Hero Member
  • Публикации: 2437
  • Рейтинг: 1036
  • H0, еп. I, II, III, IV, София
    • Снимките ми ...
« Отговор #310 -: 13 Януари 2017, 12:15:09 »
Липето не е преоценило модела ей така. Липето го пуснаха на ниската цена когато в Роко се изчерпи.
И аз мисля че всичко БДЖ-ско до сега се е изкупувало доста бързо. В сайта на Роко не може да се купи нищо. В сайта на Тилиг също не може да се купи. Има единични бройки в търговците, което е нормално и е добре. А пък след само няколко години цените "на старо" на всичко БДЖ стават доста високи, т.е. това е атрактивно за всеки по-голям търговец.

Величко

• Sr. Member
  • Само ЦСКА !
« Отговор #311 -: 13 Януари 2017, 12:15:21 »
Ми не съм съгласен. Липето пуска всичко на промоция след определен период, което не се изчерпало. В това число влизат "култови модели в обб,дб и есбиби", не ми се вярва всичко да е на загуба. Примерно: лок от 320е на 179е. Другото е, че самото намаление(промоция) идва от фирмата производител в случая, защото навсякъде го бяха намалили на 80лв. Може и да не са доволни от продажбите на вагона, но чак пък провал....

Adrian

• Hero Member
    • Ер Малък
« Отговор #312 -: 13 Януари 2017, 12:22:52 »
Добре , оттеглям формулировката 'провал' ;  бях писал на Роко миналата година , за да попитам за габ-са и ми отговори някаква менажерка - нещо от сорта ,че не е в плановете и за 4-тото тримесечие . Аз пък отговорих ,че тук има голям интерес и го очакваме . Тя отговори ,че за съжаление продажбите на спалния бдж не са оправдали очакванията и е възможно товарния вагон да не бъде произведен .
Търговецът / производителят  намалява цената , когато не вървят продажбите , а не за да даде аванта на купувачите . Това се нарича '"да намалим загубите" ;)
пп  ето тук има бдж gabs

« Последна редакция: 13 Януари 2017, 15:00:13 от Adrian »

pavlinbg

• Trade Count: (8)
  • Hero Member
  • Публикации: 748
  • Рейтинг: 271
« Отговор #313 -: 13 Януари 2017, 13:32:41 »
Цитат на: pach link=topic=4.msg106081#msg106081 date=1484251300
При пазар максимум от 50 бройки...И то при условие,
че всеки от нас си купи по един локомотив, независимо,
че не всички сме в Н0 (!!!)...За какъв пазар на българки модели
говорите нещо не разбрах!?
Било всичко българско продадено...Ми в нашия оказион,
една трета от моделите в Н0 са български ...И не са продадени поне от шест месеца!!!
 (За без пари и цитираните фирми не продават)

Е тук не мога да се съглася. Пазарът е доста повече като бройки, но явно и това не е достатъчно. Модели на БДЖ се продават добре и извън България - в Липето и при производителите, всичко в Н0 е изкупено. Относно оказиона - да, има БГ модели, които не се купуват, но според мен причината е високата цена. Апропо, цените на някои БДЖ модели в ebay.de също достигат космически стойности от порядъка на 100 - 150 евро за вагон.

pavlinbg

• Trade Count: (8)
  • Hero Member
  • Публикации: 748
  • Рейтинг: 271
« Отговор #314 -: 13 Януари 2017, 13:38:53 »
Цитат на: daddy_g link=topic=4.msg106086#msg106086 date=1484256311
Като човек занимаващ се доста с БДЖ модели, макар и не фабрично производство ще споделя следната статистика:
 3 броя  серия 04
3 броя серия 55
1 брой серия 42
1 брой МДД4 Булмаркет.
Това са закупените модели в България.
Всички останали 70 броя сумарно от всички серии които правиме с Митко са за: Румъния, Австрия, Швейцария, Германия, Холандия, Аржентина, Русия, Ирландия, Англия....може и да пропускам някоя дестинация ама по памет толкова. Графика не ми е пред очите в момента. И 70 процента от това количество са БДЖ модели.

Добре, а какво става с моята 55-ца ?  Чакам вече 2 г.!  :)