Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Идея за макет GT1
Adrian:
Хвала за труда ти , бачо Пачо :hi:
GT:
Уау, много съм впечатлен!!!
Благодарности за големите усилия, които си положил :drinks:
Добре, че има хора като вас!!!
Не знам дали ще мога да изпълня толкова сериозен проект обаче....
pach:
Само така изглежда.
Значи масите ти остават така както са в момента. Оцветени са в кафяво на чертежа който е в два погледа - от горе и в разрез.
Върху тях на н-брой трупчета от летви 40*40 мм монтираш още една плоскост (може сглобена от няколко по-малки парчета 12 мм шперплат)
с форма изрязана спрямо формата на масите, но с изрези за моста и двата наклона. Новата по-висока плоскост на чертежа е в оранжево.
Стъпва на сините трупчета. наклоните са в жълто и зелено с приблизителна форма като на чертежа. Те стъпват на подобни трупчета,
в сиво и червено, които обаче са с различна височина, за да подпират наклоните които са изработени от шперплат например.
Останалото е ясно - коркови ленти под траверсните скари и самите релси. Ландшафт и т.н.
...до готов макет....след опроводяване на ел. инсталацията де... :drinks:
Следва ...лудо каране!!! ;) :lol:
GT:
А какво ще кажете ако надигна само задната част на макета със 7 см.(там където е гарата)? В завоите има достатъчно място да го направя като спазя правилото 4х1000. Така видимата гара ще е на високо и ще се вижда много добре отвсякъде.
И ме мъчи още един въпрос. Как ще разбирам на подземната гара къде точно се намират влаковете като няма да имам пряка видимост?
Благодаря, че ми помагате!
Поздрави!
Георги
GT:
След пробите вчера сам си отговарям на въпроса: няма да стане, защото няма да има място за кабелите и механизмите под гарата ;D!
След много размисли реших да остане първоначалната схема с идеята макета да може да се разглоби и премести на по- голямо място след време.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия