Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

B Sa 95 Abteilwagen - Piko 19xx година - малко тунинг

(1/3) > >>

mitko0888:
Представям ви едно тунинговане, което аз си го оценявам като "успешно" и ще бъде размножено и на останалите ми екземпляри от типа.
Вагончетата са добре известни от старото производство на Пико. Оригиналът е Саксонски, 1895 година, след това известен брой модернизирани преправени с удължена база през 1932. Въобразявам си че вида им е към петдесетте години на миналия век и мога да си ги гледам с други неща от трета епоха, както и с наличната техника от края на втора (ако не се втелясвам).

Тунинговането започвам от интериора. Изработване на вътрешното обзавеждане, малко пътници (около 30% заети места, някои готови да слизат:

Човечетата ми се видяха малко безцветни, трябваше да се обработят:

Добавяне на краката и всичко си е на място:

Нови прозоци. Леко загатнати рамки на отваряемите части. Също и тониране на външните вентилационни решетки, както и на ръкохватките.

И от другата страна:

Докато съхне боята - малко промени в корубата.

Кинематиката на куплунзите му идва каправо като по поръчка. Вижда се и на предишните снимки. Ново закрепване и на коша към шасито - с един винт в центъра.

Май ще трябва да помисля за колоосите. Вече имам едни боядисани, ще пробвам още няколко разцветки.
Остава да си избера и локомотив.

Вариант 1:

Вариант 2: (май ще е без Pwg-то)

в краен случай - вариант 3, нищо че локът е малко големичък:

Малко общи изгледи (обкръжен от все още нетунингованите си събратя):

BaHkaTa:
Страхотна работа както винаги. Човечетата са много симпатични. Отностно локомотива аз категорично казвам 89-ката само може да и теглиш една зелена боя.

nilfe:
Справяш се чудесно. Старите грозни патета ще се превърнат в лебеди. И аз залагам на 89-ката, 80-ката е по скоро маневрен локомотив.  :good:

TANO:
Браво! Съвсем се променя и е много готино. Години наред го замислях този тунинг на моите каручки, но ми е ясно, че така и няма да им дойде ред. Изпаднаха от програмата, даже ги извадих и от витрината. Така поне мога да видя какво щеше да стане ако ги бях захванал. Само за фургон ти препоръчвам да си намериш отнякъде това:

П.С. Едва ли седалките са били тапицирани(зелени), дори и каручките да са оцелели до 50-те години на миналия век. Били са дървени пейки. На моите освен това им бях сменил търкалетата със спицови(поръчка от Конрад - на Пико са)

mitko0888:
Седалките непременно ще са без тапицерия. Още като ги правих се чудех, ама реших да пробвам с нещо по шаренко.
За колелцата със спици отдавна се каня да пробвам поне на един вагон. Определено ще има известно съзерцаване с чист и с премрежен поглед, преди да оборудвам всички със спици.
За фургона обаче май ще съм пас. Като оригинал изглежда добре, въпреки прозорците на тавана. Ама като изпълнение - ако си намеря такава поща ще трябва да сменя вагоните, моите няма да и отиват на дрес кода.   

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия