Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
B Sa 95 Abteilwagen - Piko 19xx година - малко тунинг
mitko0888:
През изминалите две седмици тунингът достигна до крайната си точка. Седалките са в леко по-тъмен дървесен цвят (кафяво с жълто), вместо кожени зелени. Колелата са със спици (въпреки че трябва да се заничам за да ги забележа). На една гара се качиха още 11 пътника (двама са служители на железницата). Най-голямата ми гордост е скъсен "стандартен" пиковски куплунг. Тъй като евентуалните ми локомотивчета са със стария пиковски куплунг, а и няма място за ККК, ерших да направя нещо по въпроса. Стандартното Роко без кулиса държи вагоните доста далече от локомотива. Май се вижда на снимката с BR80. Затова си изработих "къс стандартен Пико куплунг", по-точно главата му за монтаж в NEM шахта, а за кинеметиката вече писах че е перфектна:
Куплунгът се тества при R1 - 380мм, дори и при S крива и за сега не създава дава никакъв проблем. Това е разбира се благодарение на късата база на вагона и на локомотива.
Визуално стои доста добре и ще остане в това състояние! Даже ще бъде мултиплициран и на един - два товарни вагона, за водещи на товарните влакове при ККК на останалите вагони.
Общ изглед на началото на композицията:
Същата сника с по-висока резолюция тук
pach:
Не знам колко заничаш за спицовите колооси, ама направо си "отварят" вагончетата с перфектна визия!!!
:clapping: :clapping: :clapping:
..а и 89-ката с тези "патинирани" щанги, си е станал "като истински"!!!
mitko0888:
Забравих да поясня. Външният вид на 89-ката е дело на един Голям Майстор - Ясен, за което отново най-сърдечно му благодаря. Това са шлайфани колооси, щанги, шайбички, цялостно пръскане, ел. инсталация ит.н. и т.н. Мое дело е само моторизацията (мотор Мабучи с червяк), истинска втора колоос, както и десният кръстоглав, който претърпя злополука ...
mitko0888:
Да попитам: този фургон дали става за моите вагончета Sa95? Води се че е Pwg Sa 07. И да му меня ли колелата за да е със спици като другите?
Сaprycorn:
И на двата въпроса ДА!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия