Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Как да възстановим счупени парапети на вагон - цистерна в ТТ
София 70:
Знаете , че най-големият проблем на цистерните са парапетите - чупят се лесно и няма резервни за тях.
Ето един не чак толкова красив , но сравнително добър начин за възстановяване :
Премахвам целия парапет .Използвам 0,5 квадрата кабел , едножилен.Нарязвам парченца ,които залепям с каноконлит на местата , където са били вертикалните елементи от парапета.Оформям и хоризонталния елемент , като в двата края правя и крайните вертикални елементи.
Вече залепени:
Тъй като една от цистерните беше доста увредена , а аз имам слабост към тях и ме заболя сърцето , реших , че трябва да се потрудя.Не , че нямам нужда от такава , за макета , ама сърце не ми дава ...
Ето и резултата след оцветяването:
[img]http://media.snimka.bg/7807/021869447-big.jpg?r=0[img]
Vlado:
Станало е чудесно, но по-тънка жичка няма ли да стои по-добре? :yes:
mitko0888:
Направо искай от Адриан една втора струна, мисля че е около 1.20 лв. Може да пробваш и флюс за по-лесно запояване - и той е около левче, въпреки че моите парапети и дръжки са с лепило.
Иначе конструкцията и технологията ти е чудесна.
pach:
:hi:
С Джопето станахте двама, които прилагате този метод.
Стават много добре, особено ако ползваш струна или тел (заваръчна, помеднена фи=0,3).
Следващите явно ще се правят на фотоец, щото и аз имам потрошени парапети и
на малките и на големите цистерни. При фотоеца ще си пускам и площадки, за да стават преустроени и за БДЖ цистерни.
Особено ми е мерак онази ..."Спирт" от ІІІ-епоха на БДЖ да си направя в цял влак излизаш от "Винпрома". :on_the_quiet: :lol:
И на мен ми е слабост "PRIMAGAZ" та вече си имам
една нова - втора ръка...(старата ми изгоря някога в пожар).
С каква боя ги боядисваш и как?
София 70:
Оригиналните не са кой знае по-тънки.
Вече съм възстановил около 15 цистерни и не мога да преправям.
Пламка,използвам боя декорлак на марабу - с четка. Боята става и за пластмаса.На оранжевата личи ,където съм поправял ,че и тя беше много зле.
Митко , използвам течен флюс , без него не става нищо . ККМ-то също съм запоявал с флюс.
Владо ,благодаря за оценката и съвета . Ти ми го даде още преди време в темата за парапет на резервоар :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия