Здравейте на всички,
От многото експерименти в първият ми макет в N, реших да споделя най сполучливото от него (според мен) а именно направата на иглолисни дръвчета (борчета и елхи).От многото ровене в ЧИЧКО ГУГЪЛ по тая тема попаднах на това:
http://www.youtube.com/watch?v=D1xRPnU5-MQ&feature=relatedТози метод се оказа наистина много бърз и елементарен и за мое учудване дръвчетата станаха много добре.Ето и материалите които използвах:

1. Естествен канап или в моя случай естествено въже купено от ПРАКТИКЕР на метър.
2.Копър-връхчета от КАУФЛАНД.
3.Флакон тъмно-зелена боя пак от ПРАКТИКЕР.
4.Кабел, най добре е едножилен един и половина квадрата сечение.
5.Акрилна боя (кафява) за стеблото от някоя книжарница.
Първо разплитаме въжето на снопове и ги киснем във топла вода за да се отпуснат и изправят.Така получаваме естествен канап (аз специално не намерих такъв никъде по магазините).По метода показан по горе правим борчетата (става много бързо).Трябва да получите ето това:

Тук идва мойто откритие

.Пръскаме със зеления спрей хубаво от-всякъде, без да прекаляваме и веднага поръсваме със копъра, пак хубаво и от всякъде.Най интересното е, че самите стръкчета копър се наелектризират и полепват по дръвчето много естествено.След това повтаряме със спрея за завършек.Та със въпросният копър за 0.60 ст. спестяваме екстрите на NOCH, Woodland Scenics и т.н.
Ето и резултата:

За завършек боядисваме стволовете със кафявата боя (акрилна).Ефектът е още по добър ако примесим в акрила много ситни дървени стърготини.Така скриваме контура на кабела и придаваме по естествен вид на ствола.
Опитайте този метод и споделете как става при вас.При мен се получи от пъвият път.... МИСЛЯ.