Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Проект 07-11 и 07-054 БДЖ
TheJackal:
Красене, разликата е следната:
1. Този локомотив е с 1.5 сантиметра по къс от Роковския и 1 сантиметър от ВТТВ - Тилиг.
2. Матрицата е на Тилиг, мотора е 5 полюсен Мабуши и по външен вид (карубата) корено се различават и трите. Тази е дялана с теслата! За мен най - пипнат е модела на Роко.
Това го казвам, защото съм го държал точно този руския модел в ръцете си, като ходови качества - добри.
Rado:
--- Цитат на: bategojko link=topic=4075.msg84634#msg84634 date=1355384909 ---
--- Цитат на: pavel75 link=topic=4075.msg84602#msg84602 date=1355305477 ---Някъде четох, но може и поредният градски мит да е, че по време на войната в Югославия наши локомотиви са стигали до Ниш. И натовският пилот да знае, че е приятелски влак.
--- Край на цитат ---
Добре, това ли е причината за толкова големите надписи?????
А защо казвате на този локомотив "Людмила"???
Това се питам от доста време...
--- Край на цитат ---
Разбира се, че едва ли това е причината. Това беше актуалната шеговита версия тогава, която е прераснала впоследсвие ако не до градски, то поне до селски мит :)
На мен също ми харесват повече с тези надписи.
А относно "Людмила" аз също от дълго време търся отговор на този въпрос. Това име го срещнах тук във форума. По нашия край не съм чувал от железничарите да наричат така седмака.
bdz43r:
Така го наричат в Германия и и се разпространява покрай моделите.
mitko0888:
Немците са нарекли Людмила още първия V300 001 в Лайбциг, депо Leipzig Hbf-South. Самите те си наричат така всички локомотиви от всичките си разновидности, въпреки че е наричана още и "Howling Steppenwolf" (някакви виещи степни вълци), "vacuum cleaner" (прахосмукачка), "Ivan" (това си е Иван) или просто "Russian" (не знам дали е Руснак или Рускиня). Дори и погрешно е наричана Taiga Drum, което е прозвището на V200 / М62. У нас и в ЧССР името се използва само от моделистите.
По материали на разни други форуми.
jopeto:
Без да цапам темата на Тано, искам да кажа, че "Taiga Drum" или "Taiga trommel" е съвсем различен локомотив, и не може да става дума за него тука! А "Людмила" сигурно са го кръстили на "Людмила Живкова", защото не сa могли да го кръстят "Мадам Блаватска", че навява някък на II епоха и не е било удобно. А "Людмила Живкова" е "Мадам Блаватска-та" на соц. лагера :haha: :haha:. Както виждаме, локомотивът е забулен в някъква мистика, азия-германия! :lol: :lol: :lol:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия