Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Съвети за начинаещ в създаването на макет

<< < (3/10) > >>

Best Ripper:

--- Цитат на: bouzanis link=topic=4104.msg84950#msg84950 date=1356533113 ---Относно дигитално/аналогово - да разбирам , че мога да си го направя сега макета аналогов, а след време ако реша купувам дигитален траф и декодери за локомотивите и влаковете минават на дигитално, а останалите неща си остават със стария траф без проблем и така не се правят реално никакви промени по инсталацията? Това ми изглежда идеален вариант

--- Край на цитат ---
Точно това е.

Ако си решил да ползваш и старите линии, тогава е силно препоръчително да дублираш отдолу захранването и да подаваш ток на всеки 2-3 релси. Защото много често те имат проблем с токопредаването в снадките помежду им.

bouzanis:
Да, спомням си от едно време , че се получаваше така. Проблемът се решаваше чрез добро почистване на релсите и притягане на захващанията, след което дълго време релсата си работи без проблемно, но при нареден макет няма как да вадиш релсите за подобни операции, така че наистина подаването на ток през няколко релси е добро решение :)

Ширината от 60 см ок ли е? Това позволява пълно обръщане с най-малкия радиус - ще минават ли всички вагони и локомотиви безпроблемно , било то и при малка скорост? Искам възможно най-малка ширина на макета, но същевременно да остане опцията за пълно обръщане. Идеята ми е сега да направя макет 400 на 60 см, който от двата края да завършва с гари, но като го приключа евентуално да добавям модули от двете страни

Best Ripper:
Я надраскай един начален твой проект/замисъл, че да не си губим взаимно времето с гадаене какво точно искаш и как го виждаш. Не е нужно да е на компютър, може и нещо на ръка.

bouzanis:
Точно това мислех да направя, но не ми остана време по празниците  :yahoo:
Ще го направя тази седмица!

Междувременно за коледа получих един подарък с марка Аухаген :) Та исках да попитам кое лепило е най-подходящо за сглобяването му?

Rizar:
Аз ползвам в момента лепило на Piko.  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия