Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Проблем с парен локомотив от Start-set

<< < (3/5) > >>

Adrian:

--- Цитат на: grivata link=topic=4112.msg85021#msg85021 date=1356870327 ---Имам стартов пакет PIKO от евтинките, от доста време насам парното локомотивче не се движи, беше се насъбрало доста боклук в зъбните колела и по колоосите, играх си доста време да го чистя, уж се справих, но пак не се движи - ручи, бучи...като г останвя повече време върху релсите понякога тръгва леко, но пак спира, иначе това вътре което е винтилообразно метално такова се върти, но колелетата не се завъртат....тези пластинките над колелетата ги кривих насам-натам, но не помня когато го купих дали същите опираха в колелетата и трябва ли да опират въобще....
Някакъв съвет как да тръгне отново машинката?

--- Край на цитат ---

JORDAN:

--- Цитат на: toniemi link=topic=4112.msg85030#msg85030 date=1356877876 ---Шъ ти ги опрая без паре и двата! ;D
Може и чрез Валери да се видим...да те доведе у нас,оправям ги,пробваме ги и си ги взимаш още топли! ;D

--- Край на цитат ---

Здравейте,
И аз имам два локомотива за оправяне, разбира се ще си платя за това.
Единият е дизел V 180  на Gutzold, а другият е един NIAGARA 4-8-4 на BACHMAN.
На дизела нещо не му работи мотора / според мен /, а не знам от къде да купя такъв или друг, който ще стане. На парния моторът му работи, но колелата нещо не се движат.

От скоро съм се върнал към хобито и нямам смелост и умения да се заема с ремонта на локомотивите.
Та ще се радвам, ако Вие или някой друг майстор,  може да помогне.

BaHkaTa:
За Гютзолд мотор трудно ще намериш. Според мен се преправя с друг мотор с две опашки и се скъсяват малко карданите. Точен модел на моторче не мога да ти кажа тъй като не познавам добре локомотива. Но преди да го пускаш за ремонт можеш да провериш ако подадеш директно ток към мотора дали ще завърти. Поне корубата на този лок се маха лесно с един винт на покрива.
За Бакман-а вероятно превърта или се е изронило малкото колелце на оста на мотора, но може да има и друг проблем. Би могъл да го отвориш и видиш. Отварянето е малко по-кофти.

Ако не ти се занимава с горе описаните действия това е друг въпрос  :) Ако не са ти спешни мога да ги погледна но това ще е след празниците, освен ако друг колега няма желание да ти помогне по-рано.

Успех.

Сaprycorn:
За дизела на Гютзолд малко вероятна е повреда в мотора. Най-често срещания дефект при тези локомотиви са спуканите редуктори на двигателните колооси. Когато се спука , зъбното колело се измества встрани от центъра на оста и блокира червяка, оттам и цялото движение на локомотива. Най-лесното лечение е да се извади спуканото зъбно колело и машината да работи само с две или три двигателни колооси.

toniemi:
Здравей!Ще ти помогна,ако искаш!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия