Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Проблем с парен локомотив от Start-set

<< < (4/5) > >>

JORDAN:

--- Цитат на: toniemi link=topic=4112.msg88575#msg88575 date=1366123254 ---Здравей!Ще ти помогна,ако искаш!

--- Край на цитат ---

Здравей,
Благодаря за отзивчивостта.
Кажи къде ти е удобно и кой ден да дойда и да донеса локомотивите да ги видиш.
Прати ми тел. на ЛС.

toniemi:

--- Цитат на: JORDAN link=topic=4112.msg88577#msg88577 date=1366123526 ---Здравей,
Благодаря за отзивчивостта.
Кажи къде ти е удобно и кой ден да дойда и да донеса локомотивите да ги видиш.
Прати ми тел. на ЛС.

--- Край на цитат ---
Пратих ти!

Vasko:
Здравейте колеги, казвам се Васил и скоро се регистрирах в сайта. Реших да си възстановя сета на ПИКО от детските години и установих че локомотива не работи добре т.е. слагам го в/у релсите които предварително старателно са почистени от ръжда и неще да тръгне, като го разглобя гледам моторчето и не излизат искри от четките, като го понатисна малко на релсите излизат искри но не тръгва. Подавам му директно ток на моторчето чрез трамсформатора който е модел FZ1, но не ще да завърти. Дали не са заминали четките? Меря с уреда почти до четките, показва ми че има напрежение, но няма ефект. Модела на локомотива доколкото виждам е парен 80 018  с две колооси без тендер, незнам дали това може да ви ориентира.
Има ли смисъл да се ремонтира или да си закупя нещо ново?

toniemi:

--- Цитат на: Vasko link=topic=4112.msg88682#msg88682 date=1366560789 ---Здравейте колеги, казвам се Васил и скоро се регистрирах в сайта. Реших да си възстановя сета на ПИКО от детските години и установих че локомотива не работи добре т.е. слагам го в/у релсите които предварително старателно са почистени от ръжда и неще да тръгне, като го разглобя гледам моторчето и не излизат искри от четките, като го понатисна малко на релсите излизат искри но не тръгва. Подавам му директно ток на моторчето чрез трамсформатора който е модел FZ1, но не ще да завърти. Дали не са заминали четките? Меря с уреда почти до четките, показва ми че има напрежение, но няма ефект. Модела на локомотива доколкото виждам е парен 80 018  с две колооси без тендер, незнам дали това може да ви ориентира.
Има ли смисъл да се ремонтира или да си закупя нещо ново?

--- Край на цитат ---
Здравей!То си иска едно пълно разглобяване,почистване и смазване!Като свалиш моторчето,подай ток на пластинките и завърти на ръка!Би трябвало да тръгне.Под пластинките има фини пружинки натискащи четките към колектора!Може с годините да са клеясали и да се нуждаят от почистване!Устройството е елементарно на това локомотивче и дори да не си техничар,пак би се справил!Сложи малко масълце на всички триещи се части,включително и на лагерчетата на моторчето!
Ако колелцата дето се търкалят върху релсите са ръждиви,като завърти моторчето,допри шкурка върху тях,да лъснат!
Успех!

Vasko:
На 1 четене ми се струва че моторчето е капсуловано и не мога да стигна до лагерчета четки и т.н.иначе се пораздвижи, но не е на пълна пара хаха. дали с контактен спрей или ВД-40 ще има ефект или...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия