Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Това не мога да го намеря - обща бърза тема , въпрос - отговор !!!без коментари
Vlado:
Момчета, днес от глупост направих една беля, която за съжаление ще забави много работата по макета. Та, накратко, наскоро си взех мини бормашинка за фина работа. Към нея имаше и аксесоари като между тях и едни малки фини абразивни дискове (по-скоро дискчета), с които идеално се реже, шлайфа, пили и какво ли още не. Проблемът е, че тези дискове лесно се чупят и днес в момент на магарешки инат, в опита си да срежа един болт, ги счупих всичките. Знае ли някой от къде да си взема и то по възможност повече бройки?
XRISTO:
При нас в Ловеч съм виждал в магазина на BOSCH, мисля. ::) Сами че е пълно комплетче от дискчета и камъчета за дремел. :-\
misho_tabakoff:
Виж в Бриколаж или Практикер. Там също съм гледал набори на БОШ с доста борчета.
zazo:
Аз съм купувал от практикер със сигурност. При свредлата за бормашини са. Имаше отделни по-качествени и по-скъпи, и комплекти по-изгодни като цена, но по-калпави.
pach:
По качествени дискове , включително и диамантени (но по 25 евро и нагоре...) има и в магазините за зъботехнически материали.Там можеш да намериш както дискове за рязане ,така и за шлайфане .Също различните по форма и материал "борчета" които вършат страхотна работа като фрезови глави...
Друг път като искаш да режеш болт , просто вземи ножовка (има миниатюрни китайски но със страхотни зъби и трудно се износват - тъй наречените "оси"-чки) или поне ползвай дискове за рязане на метал , а не на "неметал" каквито предполагам си имал (най-вероятно си ползвал тези за керамика или пластмаса).
Въобще системата на минидриловете в частта си за дисковете е същата като при големите "флексове" .
Но пък си има и свойто огромно предимство спрямо големите батковци - реглажа на оборотите позволява много по - добро комбиниране при работа в система "обработван материал - съответен инструмент - работни обороти"...
Резервни комплекти (от 20 бр. - 50 бр. - 100 бр. та дори и от 200 бр.) някой дори със съответните пластмасови или дървени кутий-куфарчета , с инструменти за минидрилове има и на Илиенци , като там цените са без търговската надценка на някой магазини достигаща и до 200 % !!!
Препоръчвам ти тези на "Райдер" или "евромаркет" - така или инаак всичко е китайско , но тези две марки вече са с доста прилично качество.
;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия