Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

ЖАР!ЖАР! ДА СПАСИМ ПАРНИЯ 47.31!!! ЖАР!ЖАР!

<< < (2/7) > >>

KRAKOMOBILA:
Според мен цялата тази кауза е обречена. Първо - не става ясно каква е целта - да се запази локомотива в някое хале и да чака по-добро бъдеще - или да бъде възстановен ?
 Второ - в момента БДЖ Товарни превози се продава, БДЖ пътнически превози е пред фалит, Холдинг БДЖ не им пука за нищо.
 Към момента има локомотиви в далеч по-завидно и добро състояние за които също не се отделят пари - такива като 15 215, 16.01, 36.10, 26.26, 613.76, 14.25, 48.04 и т.н.т - тоест трябва да се обърне внимание първо за тяхното възстановяване - с което 47-мата серия е далеч в бъдещето (ако вообще има такова).
 Ако се претендира за възстановяване като стационарен експонат - веднага ще кажат, че такъв има на гара София и няма смисъл от втори.
 Тоест - за да се иска нещо трябва да се знае какво точно се иска - а в случая не виждам някакво целенасочено искане, а просто приказки - а на такива неща от БДЖ няма да обърнат внимание (те в момента на нищо няма да обърнат внимание за жалост).

И не ме разбирайте погрешно - искам да бъде запазен всеки един парен локомотив - въпроса е да се наредят приоритетите - а според мен приоритетни са локомотивите, които реално могат да бъдат възстановени (изброени по-горе).

emilchaushev:
Борка,

Благодаря ти за споделеното, но си мисля, че трябва още не малко.

За да се спасява нещо наистина трябва да се знае целта- дали ще е стационарен или задвижен. Второ - може ли да се даде повече информация, с какво е ценен този локомотив- има ли исторически факти покрай него, които да послужат за обосновка?

Ако се "откупи" по какъв начин ще се случи- по цени за старо желязо ли и колко би струвал...? И след това идва трудното- къде ще се съхранява, кой ще го стопанисва, кой ще го реставрира... все пак не сме в добрата стара Англия, където всеки клуб си има локомотив и изоставена второстепенна линия , по която да си го експлоатира.

Финансовата част трябва да е ясна преди да се пристъпи към всички тези стъпки. Защото ако ще се набутват едни пари за да доръждясва локомотива смисъла се губи, а за да се работи по него ще е необходима добра организация и още по- добро финансиране.

Бих подкрепил кауза, ако имаме отговори на всички тези въпроси.

Нека някой колега ако знае повече за историята на този симпатяга да я сподели

Vlado:
История няма! Просто този локомотив е един от късметлиите, определени за музейни и затова досега е оцелял.

turboto:
В случая слагате каруцата пред коня. Изчакайте да поразмине тупордията около изборите да се види накъде ще задуха вятъра и ще се раздвижим. Нещата ги виждам така:

1. Документ за собственост към момента на локомотива.
2. Намерения на собственика какво смята да го прави.

Едва след това има смисъл да се изприказват купища възможни варианти.  До тогава всичко описано по-горе е чиста загуба на време и гледачески способности.

KRAKOMOBILA:
Подкрепям турбото. Вообще не е ясно локомотива дали е на БДЖ или не.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия