Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

ЖАР!ЖАР! ДА СПАСИМ ПАРНИЯ 47.31!!! ЖАР!ЖАР!

<< < (3/7) > >>

zazo:
47-ма серия е съставена от 4 подсерии. Първата 47.01-03 (най-старата досавени 1897-98) от тях за музеен е бил обявен 47.03, но е унищожен. От втората подсерия 47.04-08 е запазен 47.05, всички знаем къде е. Третата подсерия 47.09-18 е много подобна на предишната, от нея доколкото знам няма запазен екземпляр. От четвъртата най-многобройна подсерия 47.19-38 две машини са били обявени за музейни 47.31 и 47.33, втория е бастисан, останал е само 47.31. За разлика от предишните, произведени в Германия последните са произведени в Чехия и са по-различни от предишните 2 доставки, която са много близки до немската серия 89.6. Та с това е интересна машината.

divo_ivo:
Привет. Локомотив 47-31 беше подготвен да стои като стационарен такъв пред административната сграда на локомотивно депо Варна.Още стои там подготвеното звено за позиционирането му, то така и те се осъществи това. Разбрах че пристанище Варна е изискало от БДЖ да позиционира на коловоз негова собственост, подвижен ЖП състав и вагони с музейна стойност за да не го демонтира. Така се стига до предоставяне на локомотива и вагона от страна на БДЖ на пристанище Варна. Предполагам и да го стопанисва с цел опазване като музеен експонат и си остава собственост на БДЖ.   

KRAKOMOBILA:
Ами идеята им е добра. Според мен единственото което може да се направи е да се нанесе добра антикорозионна защита и да се боядисат качествено локомотива и вагона.

Best Ripper:
Според мен работата е отървана отдавна... По описанието на Борката локомотивът вече е минал разумната граница на корозия и възможност да се възстанови. Съгласете се, че ако трябва да се подменят 90% от частите и железата, то има ли смисъл да се ремонтира такава развалина? Май ще е по-добре да се направи нов. Дори всичко да се реши преди това, заслужава ли си да се прави нещо, което вече е изпуснато? Особено при сегашното положение в БДЖ, държава, финанси и пр.
За другите моменти няма защо да повтарям, предишните колеги са казали всеки по нещо, което и аз бих добавил.

KRAKOMOBILA:
Аз не виждам нищо по-различно от това което си беше и в депо Варна локомотива. Хич не изглежда зле.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия