Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Mакетът на gregary
pach:
Страхотен си!!!
Моя грешка... :blush2:
Перфектно е станало и видеото. Имаш страшен помощник!!!
:hi:
gregary:
:)
Преди месец получих механизмите за стрелките и очаквам с един приятел да сглобим и таблото за управление. Не веднъж съм казвал, че не съм по платки, жици и тем подобни...Просто изпитвам органическа нетърпимост към тях :fie: и затова се обърнах за помощ от приятел. Все ще стане някога... :) През това време, когато имам свободно време (а, то е все по-малко) наблягам на направата на дървения и ландшафт. Харесва ми работата с гипс (макар и "мръсна") Според мен се получава доста реалистично и уникално, на фона на купешките модели (мостове, тунели и т.н.)
Моста е на фалер кар систем, по който по-горе представих първите ми стъпки.
Изразах две плоскости от 5-6 мм шперплат.
Изразах плоскост от "симона" за свода.
Очертах зидарията.
Сглобих ги посредством топъл силикон и пирончетас лепило
Монтирах го на място. После го намазах с бетон контакт с посипка.
И замацах с гипс.
Малко шкурка и след това очертаване на зидарията. След това намазах с грунд.
Следва боядисванес аерографа (вече придобих някакъв опит с друг мост :bb:) Туки малкия се включи, боядисвайки задната страна.
Следва леко състаряване.
Малки летвички.
Монтирането им.
Полагане на маркировка и направа на парапет.
Следва изработването на двата тунелни портала от двете страни на моста и вписването му в планинския ландшафт. :drinks:
Old Boris:
gregary, гледам и ти си като мен, но пишеш"Преди месец получих механизмите за стрелките и очаквам с един приятел да сглобим и таблото за управление. Не веднъж съм казвал, че не съм по платки, жици и тем подобни...". И аз се мотая и не мога да си открия какви механизми за управление на стрелките са ми нужни за разширението на макета. Изчетох рубриките във форума по въпроса, но още нямам яснота. Какви са твоите механизми и от къде? :hi:
gregary:
Old Boris, моите механизми са тези. Взел съм от тук.
Преди празниците ги монтирах на едната гърловина на планинската гара. Лошото е, че когато слагах плота за гарата, който е дебел 18 мм. + 2 мм. корк знаех, че ще ми е дебел за паното/ телта на механизъма. За единична стрелка не е толко проблем, но за английска стрелка е проблем, защото там се местят две стрелки с един механизъм и трябва повечко сила :bb:. Затова изрязах плота под анг. стрелка и сложих шперплат 10мм. Сега всичко е ОК. Мислех, да подсиля телта с прикрепен към телта пирон, винт или нещо подобно, но... мисля, че тънкия плот е по-добро решение.
Всики кабели са сположени в кабелканали ( Рипе :drinks: за помощта) и отведени до мястото на бъдещото табло.
Малко видео 1 и видео2 за прехода между стрелките. Видеото не е качествено, но се убедих, че за видео клип си трябва камера, за снимки си трябва фото апарат...
През това време туристите пред TV кулата започнаха да злоупотребяват с престоя на паркинга пред кулата и управата взе решение да сложи бариери на входа и изхода. :)
Зад пощата , на товарителницата, служителите на DHL подготвят доставката на Railjet Kameralok-а към макета.
TIR-а тръгва...
Пропуснал съм да сложа рег. номер , но по-натам...
Old Boris:
Благодаря за информацията и техническите проблеми, които си решил. Още не съм решил нещата с управлението на стрелките в разширението на макета. По проект са предвидени две английски стрелки и твоят опит е полезен. :hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия