Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Mакетът на gregary

<< < (30/77) > >>

gregary:
Нещо залитнах с гипса... :blink: :sarcastic:
След първият тунелен портал и мостчето, реших да продължа и по-натам с гипса.

Полагане на бетон контакт с посипка.

Зидария на камъка

Състаряване

Това представлява зазидан стар тунел, в който се е случило срутване. По време на удвояването на трасето, строителите решили да прокопаят в съседство двоен тунел, а старият го зазидали. Сега до него води само глух коловоз с обслужващ кран. Все пак един макет е художествена измислица.
Пътят под трасето също го обслужих с подпорни стени на Фалер. Сложих и основи за автомобилните тунели.

gregary:
Продължавам тунелите...

Тоя портал е малко под 'ъгъл' поради входа на трасето в планината. Мисля, че съм виждал подобни тунели, но не си ги намирам в снимките ми.

След това започнах израждането на конструкцията за планината.

Тук малко аптекарките ме хвърлиха в смут, предлагайки ми гипсов бинт, който е пластмасов и е с някакво лепило по него. Купил съм го - сложих го, но внимавах при следващата покупка за класическия гипсов бинт.
Все пак завърших планината с бинта и изчаквайки да стегне, започнах на да слагам смело отново гипсово лепило, като вградих и едно камъче от алпите. :)
После малко по оформих с инструмент гипса, след което следва и мацането с боички...

gregary:
Следва слагане на гипс за да се очертаят скалите, боядисването им, очертаване на полянки, горички, хижички...

Old Boris:
gregary, става импозантен макет, вдъхновен от Алпийската панорама и последното ти посещение в района на Готард. :hi: С нетърпение очаквам да го видя на живо :dance1:.Както знаеш, аз се возих 20 дни на швейцарските "влакчета" през юни. Плътна програма, всеки ден на "трено", на длъж и на шир,от Женева до Сент Гален, от Базел до Цермат, особено по малките "селски" теснолинейки и зъбчатки. Един цял ден прекарах в Музея на транспорта в Люцерн. Напълни ми се душата. Легендарните локомотиви и вагони на "живо". Можеш да ги пипнеш и отъркаш по тях. Каня се да пиша и да сложа снимки от това пътуване, но тук, като видях прогреса на твоя макет, си спомних за модела в НО на участъка от Gotthardbahn при Wassen с многобройните си тунели, мостове и най-вече с църквичката на хълма. Операторът на модела като видя интереса ми (други хора нямаше наоколо), наруши ( :) 8) 8) програмата си и ми пусна влакчетата. Направих много снимки и видио (дано успея да ги кача във форума) и ми отвори вратата към "търбуха" на модел за да видя цялата "менажерия" от към "тъмната страна": гарите за изчакване, автоматиката, хеликсите, носещата конструкция на модела и др., но за съжаление и почуда не ми позволи да снимам в "търбуха". Та твоето творения е съизмеримо с това, което видях там и дерзай!

gregary:
  Благодаря  Борис. Радвам  се, че си обиколил Швейцария и с нетърпение ще чакам да споделиш впечатления. :drinks:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия