Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Mакетът на gregary

<< < (52/78) > >>

София 70:
Определено няма да е претрупано със всичките сгради. Задължително обаче е да пресъздадеш ситуацията , като на клипа - на 7-та минута на входа на селцето - двете къщи ,които са непосредствено на пътя.
Където е парчето шперплат какво планираш да има?

pach:
Гриша, става все по-хубаво, и все по-интересно!!!
Както казва и Жорж, струва ти се претрупано, защото
виждаш (в момента) само сградите. Като сложиш и ландшафта
вече ще са добре! Ако някъде ти се виждат все пак нагъчкани,
можеш визуално да ги разделиш (по "синурите") с дървета, ели и
борове, както и гъсти (хвойнови) храсти и дори пълзящи растения.
И то по начин, който да скрива някои постройки от дадено
място на наблюдателя, който като се премести от друга гледна точка (да кажем 1,5м) да открива нови къщя, сгушени в растителност, и да загубва от поглед, тези които вече ги е видял
 от съседната гледна точка. Да го опиша е по-сложно от
колкото да го направиш, та дано си разбрал какво ти предлагам!?
Впрочем, фермата дали би се събрала до постройката на спирката
между релсите и тръгващия нагоре път от там?
 :hi:

А идеята за "разреза" на хълма също е много добра,
щото не само ти позволява свободно да преминаваш там физически към реката и пристанището, но и
по чисто визуален начин разделя тази част на макета, на две части.
По-голямата е тази със спирката, от другата страна също визуално
разделена от планината със стария замък и реката в основата.
А язовирната стена, лифта и бъдещия ВЕЦ, са втората част,
достойна колкото и самостоятелен макет. В добавка към
визуалното разделяне ако "броим" и удълженото пътуване по
спиралата, илюзията ще е още по-пълна, щото влака ще влиза
от предната част и когато най-после е минал през спиралатап
 и
се появи отново, във сеседния участък, изминалото време
ще спомага за усещането от визуализацията, че това е друг
отдалечен район!!! (..."някъде там отвъд планината"...)
...ил поне аз така си го представям! :blush2:

gregary:

--- Цитат на: София 70 link=topic=4300.msg118148#msg118148 date=1585761035 ---Определено няма да е претрупано със всичките сгради. Задължително обаче е да пресъздадеш ситуацията , като на клипа - на 7-та минута на входа на селцето - двете къщи ,които са непосредствено на пътя.
Където е парчето шперплат какво планираш да има?

--- Край на цитат ---
Ще се пробвам с всичките сгради въпреки, че ми се промени първоначалната концепция, пък да видим какво ще стане... А път между две къщурки е мнооого яко и ще се пробвам да го направя. У Швейцарско е много характерно. И у нас се сещам за подобно място - с.Широка лъка (ех, Родопи  :give_heart:)
Шперплата в случая е едно ПДЧ, което го имах под ръка. С него визуално отделям планинската от градската части (швейцарско от немско) и за да имам достъп по навътре...

Пламене, схванал си ми идеята, пък да видим дали ще я реализирам.  :hi:

--- Цитат на: pach link=topic=4300.msg118150#msg118150 date=1585765848 --- Впрочем, фермата дали би се събрала до постройката на спирката
 :hi:

--- Край на цитат ---
За жалост, там няма място. Там ще е магазията към жп спирката. Зад нея е трасето на FCS и мястото се запълни... :(  Може би зад църквата ще има място  :scratch_ones_head:
Просто всичко трябва да е точно до милимунда... Сега е наред да сложа мрежа и гипсов бинт и пак ще наредя сградите вече по-точно. Тогава ще преценя окончателно.

pach:

--- Цитат на: gregary link=topic=4300.msg118167#msg118167 date=1585838600 ---... Зад нея е трасето на FCS и мястото се запълни... :(  Може би зад църквата ще има място  :scratch_ones_head:
...

--- Край на цитат ---

Не съм видял че имаш изход от трасетата /или ухо/ за FCS... :blush2:
Нали трябва да могат да се " връшат" или да отиват някъде все пак.
А проверил ли си как се справят с такива наклони МПС-тата, щото при теб /у Швейцарско/ е доста стръмничко де!
 ;D :yes: :good:

ПП. Почти трябваше да купувам риза на София70  :friends:/що реших че Жорж е писал... :blush2:/,
но ми се размина щото той  пък е Георги...та може и за Жорж да мине евентуално!!! ;) :lol:

gregary:

--- Цитат на: pach link=topic=4300.msg118150#msg118150 date=1585765848 ---Впрочем, фермата дали би се събрала до постройката на спирката

--- Край на цитат ---

Предполам, че тук имаш предвид? Аз за тук те разбрах.

Ако е за тук, просто няма място. Коловозното развитие, зад него е сградата на магазията към жп спирката и след това е трасето на FCS. От ляво трасето влиза и излиза от тунела който се вижда на снимката, след това продължава зад самата спирка и продължава тук. За момента, двете уши все още не съм ги събрал...
Т-образното планинско разклонение няма да е с FCS.
В случая се вижда, че всичко трябва да е до милимунда точно, за да събера коловозното  развитие, магазията и трасето. За друго няма място. :(

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия