Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Mакетът на gregary

<< < (58/78) > >>

gregary:
Идеи и мнения са добре дошли, та не се бъркаш. :)
Принципно обичам предизвикателствата, но не приемам всички, т.е. обмислям ги преди това...
Някъде преди бях споменал, че си чертах плана на салфетка и го обсъждах на срещите по трапезен моделизъм. Тогава го избистрих и го следвам с леки отклонения и допълнения в стила който съм избрал.

Но, това:

--- Цитат на: София 70 link=topic=4300.msg118148#msg118148 date=1585761035 ---Задължително обаче е да пресъздадеш ситуацията , като на клипа - на 7-та минута на входа на селцето - двете къщи ,които са непосредствено на пътя.

--- Край на цитат ---

го приемам за предизвикателство (защото е характерно за швейцарско селце), като се пробвам да го пресъздам по мой си начин...  :drinks:

gregary:
Лятото отминава (както и пандемията ще отмине - все пак има разнородни мнения...но, здрави да сме  :)), а аз за жалост не намерих много свободно време за релакс по изграждането на макета. Все пак успах да изградя 0,7 кв.м. от него  :haha:
Става въпрос за горната лява част на спиралата като ландшафт
Направих малка планинска ферма:

преди:

сега:

ь -0com/65535/50306881413_899c724f06_h.jpg[/img]

дърва за зимата:

пред селскостопанския гараж:

характерно за ферма:

домакинята с дечурлигата и прането, и пещта отзад  :):

свекър и свекърва с грижа за цветята:

а дядката лееко се усамотява:

други характерни животинки и кръжащ над тях сокол:

Виждат се и два високоволтови далекопровода. Те ще изведат произведената ел. енергия от ВЕЦ-а долу в ниското...
Скалите ги правих с познатата ми вече технология и описвана назад в темата.
По-късно, ще пусна осветлението на сградите, но чакам да се стъмни и едно кратко видео относно функционалността на животинките.

Хайде със здраве  :drinks:

gregary:

--- Цитат на: gregary link=topic=4300.msg119571#msg119571 date=1599297452 ---По-късно, ще пусна осветлението на сградите, но чакам да се стъмни и едно кратко видео относно функционалността на животинките.

--- Край на цитат ---

Признавам си, нощните снимки не ми се отдават с фотоапарата! Накрая нащраках с телефона...
Трябва CaLLlo  :hi: да даде инструкции, в кои настройки да се пипа за нощно снимане в съответната тема.

И едно ВИДЕО за функционалността на фауната...

П.П. Впоследствие ме подсетиха (коментарът под клипа), че не съм сложил сокола правилно. Ще го оправя. :haha:
Преди това смених телта от оригина (0,4 мм) на 0,22 мм. Въпреки всичко, пак лъщи. Ще се пробвам да я потъмня, но все пак, тава е допълнителен акцент към ландшафта... :)

gregary:
Паралелно с леееката изневяра на хобито с "дрончо", все пак се занимавам по-малко.

Планинското селце "Гришони" (един приятел ме е кръстил така и аз взех, че си кръстих селото така  :)) се оформя. Остана съвсем малко.

Подготовка и фиксиране на сградите:

Вече оформена среда:

Паметник на Мартин Лутер (опълчил се срещу индулгециите на папата)

Един от хотелите в селцето (не съм му измислил името още и му липсва табелата):

На големият хотел сложих знаменца. Трябваше и цветя по прозорцие, но по-натам...
На него съм му измислил име "Гришуна".  :) Често срещано име за хотел, а аз знам ЕДИН до жп гарата във Filisur по трасето Albula.

Почиващи клиенти на хотела:

Интервю с небезизвестният Хаген фон Ортлоф от Eisenbahn-Romantik:

gregary:
На входа на "Гришони", обаче излена проблем с канализацията и веднага се праща екип за отстраняването му:

Покрай тах катерат колоездачи (често срещано):

Като атракция, често се срещат и старите дилижанси и кервани през планинските проходи:

-снимката е моя.

Двама симпатяги гледат отсрещните руини на старата крепост:

Тук сложих едни "рогца":

В дневанта:

През дневната и входната врата:

Кофата за боклук:

Принципно, всичко е подготвено за осветление, като остава да свържа жичките отдолу и да дам ток от ВЕЦ-а...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия