Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Mакетът на gregary
gregary:
Предполагам, че се придобива ориентация от снимките кое, къде и как е. Та имам и един въпрос, който не е от моята компетенция.
На входа на селцето съм сложил един трафопост, от който се черпи ел.енергия за селото. Той пък е захранван от далекопроводните сълбове на ВЕЦ-а в ниското (още не съм го сложил, но е подготвен)
Мисле, от тафопоста да опъвам жици по сълбове до сградите, но впоследстие се оказах.
Та, може ли захранването на сградите да върви по подземна инфрастуктура?
Vlado:
Може - аз където живея в квартал Редута е точно така, всичко е под земята. Щом тук е така, значи и другаде го има!
dred77:
Да понацапам леко хубавата тема :good:
--- Цитат на: gregary link=topic=4300.msg120058#msg120058 date=1605625364 ---Та, може ли захранването на сградите да върви по подземна инфрастуктура?
--- Край на цитат ---
На доста, "трафита" :) от тези снимки им липсват външните жици, на някой се виждат запушените отвори:
"Transformer Substation Kirchmatt - Hölstein, BL, Switzerland"
"Transformatoren-Station Tecknau-Dorf - Tecknau, BL, Switzerland"
От тук:
https://www.waymarking.com/cat/details.aspx?f=1&guid=bc52a699-fd62-4dc9-97f1-b0ab29e5091b&st=2.
Според мен, зависи от епохата. Като във вица за "логиката"- ако фигурките на хора в планината, са с шушлякови якета, може и под земята :) :).
ПП.Ако може сподели трафа, от компл.за сглобяване ли е, или сам го спретна? :hi:
Mironista:
Позволявам си да пиша защото съм Електроинженер поне така си мисля. Вчее 12 години само с това се занимавам. Не съм виждал до сега 110KV да влиза на въздушна линия в трафопост без да има понижаващ трансформатор или подстанция. Селските трафопоствове са на 20kV както се казва по пръстените ще ги познаете 1 пръстен носи 12KV. Спроед мен ако ще правиш 110kV линия която е от страна на преноса е добре да има и подстанция.
Mironista:
Само като допълнение - стълба като го гледам е за 110kV и за две паралелни линии една от ляво ( 3 фази ) и една от дясно ( 3 фази ) отгоре на стълба се слага оптично въже наречено OPGW за комуникация между подстанциите и за ускорение на защити по високо-честотен канал. Ако сте обръщали внимание като минавате през околовръсното през горубляне стълбовете са боядисани в два различни цвята лявата страна е един, дясната в друг - по този начин се оказва че има две линии с по 3 фази в посока за да се разграничават изводите. Да речем Извод Кремиковци е от ляво, Извод Летец е от дясно. Доста прилични макети на подстанции има и с кеф би помогнал като сглобявате такава bg&flag bg&flag bg&flag bg&flag bg&flag bg&flag
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия