Новини от
БГ къщето

Привърших групата част по конструкциятта. Общо взето бързо я сглобих...

Сега идва по-интересната част - творческата.
Първоначално, идеята ми беше да има поляна с крави, овци, коне (заградени от ел.пастир), една ферма (сглобена преди две години с осветление) и смесена гора...
Впоследствие, изхождайки от това, че има планинска спирка, трябваше да има малко планинско селце което да оправдава присъствието й. Аз имах малко сглобени сгради, докато не попаднах на едни много (според мен) симпатични къщурки (намерих ги в тоя
форум и представени по-горе), които просто трябваше да ги имам на макета...
И тук стана според мен белята или по-точно объркването ми.
Все си казвах, че ще има място за всички сгради, но днес за първи път имах възможност да ги наредя ориентировъчно всички. От една страна са много, от друга пък две-три къщи не сформират селище. Зависи от гледната точка на усет за естетика, но вероятността от претрупване е голяма.
Слагам снимки за разсъжденията ми:

Пояснение:
Пътят водещ до селцето, започва от Т-образно кръстовище зад жп спирката. Продължава стръмно нагоре, минава през навес или полутунел (не знам как се казва точно), после през стеснение покрай средновековната кула и селцето, остър десен завой , след което се разделя. Дясно, стръмно нагоре за селцето, а направо и стръмно надолу към паркинг на долна станция на лифта. Преди няколко години от
тоя клип се вдъхнових за идеята ми. Тесен, стръмен еднолентов с малко места за разминаване...
Има и друг важен аспект, който трябва да реша, а именно:
Между двете спирали, долу в ниското ще има ВЕЦ (по-назад съм го представял). От него ще излиза високо напрежение по стълбове, които трябва да разположа естетично по спиралата (между сградите или покрай тях) и да стигнат до началото на жп спирката, където чрез трафопост, да се върже към КМ на трасето...
Май ще стане претрупано и вече
една ферма отпадна...
Все още имам време да мисля и да търся варианти.
Хайде, със здраве!