Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

"Пруски" Т3 в България.("Preußischen" T3 in Bulgarien)

<< < (9/12) > >>

Gervasii:
Темата е супер! Паци ти качи чертежи а пък току виж някой се престрашил да го направи. Праблема при Т3 е че е рядък - прави го само Фрайшман и Трикс. Въпрос е на време и решение, пък току виж някой германец го направил! Надписите са по-важни и е добре ако ги имаш да ги качиш. Знае ли човек?

mitko0888:
Този модел от моя линк не ви ли харесва? Според мен и според гошо си е истински пруски Т3, качеството си е на flm, някой ако се интересува от подробности за моделчето - ще напиша. А пък за цената да не говорим - 100 еврА с доставката за чисто нов локомотив. Който иска да си премести парния дом и да пипне пясъчника. И да си добави табелите с името. Аз си го карам в оригинал ...

Пламене, на твоята скица не ми харесва парния дом. Така прилича на първите варианти. Трябва да е по-големичък.

pach:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=4305.msg89826#msg89826 date=1372258611 ---...
Пламене, на твоята скица не ми харесва парния дом. Така прилича на първите варианти. Трябва да е по-големичък.

--- Край на цитат ---

Абсолютно точно! И долния край на пеща го няма още, и други подробности,
щото съм качил по-ранен вариант от работния процес.
Благодаря за забележката - горе съм сменил вече с правилната снимка!
 :hi:

pach:

Вече имам още една снимка на локомотивчето "Надежда".
Сниман е отново при строежа на Варненското пристанище през 1906г.

;D ;D ;D

pach:
Във връзка с тази снимка се изясни едно нещо и се поставиха няколко нови въпроса:
1. Изясни, се че в България са ползвани почти навсякъде аналози на парния работяга Т3.
2. Имало ли е частни предприемачески фирми в района на Русе, които да са разполагали със собствен подвижен състав?
3. Ако такива не е имало, от къде се е взел този Т3, на гара Русе?
4. Дали не е все пак ползван такъв там, за нуждите на БДЖ?(вагона зад локомотива на картичката е еднозначно на БДЖ)
5. За кое ли точно време се отнася тази пощенска картичка?(оцветена е допълнително в/у черно-бяла фотография)

ПП. Всъщност някой знае ли точно до коя година, първата жп гара в Русе е била на "активна служба"?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия