Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Искам да споделя!!!

<< < (4/7) > >>

Boris 2-12-4:
Един от най-старите моделисти - Еди Диранов, бе ограбен преди години. Бяха влезли от малко прозорче в кухнята от вътрешния двор.

Бяха откраднати само жп модели...

Тях той ги беше купувал от цяла Европа, защото работеше като осветител в операта. Имаше много редки и ценни модели, като такива на Лилипут , и Трикс, на несъществаващата вече Рьова(RÖWA) и на още много други фирми... Някой от моделите и сега стуват над 150 евро за вагон, защото са отлично качество , но вече не се произвеждат. Примерно такива на Ориент експреса, защото фирмата държаща правата на оригиналите, им бе забранила, на производителите, да правят тези неща в модел.
Еди притежаваше и такива модели, дето и Данчо Тасев ги нямаше!!!

Всички ходехме при него да се учим, що е модел и как изглежда...
Най-отвратителното беше, че намираше някой от тях на битака и си ги откупваше на баснословни цени...

С едно изречение, бях споменал всичко това в представянето си...

ДАЛЕЧ СЪМ ОТ МИСЪЛТТА, ДА ОМАЛОВАЖАВАМ ЗАГУБИТЕ ТИ!!! ПРОСТО СПОДЕЛЯМ И КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО НА ДРУГИ МОМЧЕТА...

Аз самият приключвам с НО, така че бих могъл да Ти подаря някой друг вагон.Не знам дали ще си харесаш нещо. Мойте са от по-старо производство и най-вече от старите епохи.
Пиши, ако нещо специално Ти трябва!
Бъди здрав!

П.П. Забравих, може би най-важното. Еди беше фризирал, т.е. тюнинговал, доста модели. Той е от часовникарски род и доста инструменти имаше в наследство.
Някой модели, като такива на ЛИМА, беше преправил на български вагони...

nilfe:
Дай снимка на талигата. Ще се поровя ибей, ако я намеря, ще ти я купя. Добави и номера на вагона.  :)

TheJackal:
Здравей tritehiksa83!
В случая си си виновен само ти и никой друг! Никой, не те е карал да си оставяш прозореца отворен! Аз също имам котка, доста неща са заминали от нея. С котки съм израснал, както и повечето от нас и не бих махнал животинчето. Чаркалъци и вагони, локомотиви се купуват. Важното е ти да си здрав!

P.S. Само не ми стана ясно защо трябва форума да се пълни и с теми от този род. Моля, администрацията на форума да изчистят темата. Благодаря!

evrokoma:
И какво пречи момчето да сподели болката си,заради подобен род изказвания във форума спряха да пишат много хора :nono:
Влади съжалявам за загубата ти ,но горе главата всичко е поправимо а ако не е поправимо може да се купи.За съжаление нямам нищо на роко ,но ако имах на драго сърце ще помогна имам няколко вагона на пико които са от детски сет само кажи че талигата е съместима и веднага ти я изпращам :good:

tritehiksa83:
Колега, благодаря ти за предложението но талигите които прави роко са несъвместими с пико или поне зглобката към коша е по друг начин
The Jackal,не съм богат не взимам много висока заплата,но въпреки това успявам наред с наем,кредит,сметки успявам да се здобия със желаните модели,доста е трудно със такава заплата и за това всеки модел за мен е ценен и уникален,немога да не изкажа болката си пред хората които са се блъскали или не с подобни проблеми,не мисля,че е редно да ми държиш сметка за това,все пак раздела се казва "общи приказки свързани с хобито",всеки знае колко са му сенни моделите и около трудно се е здобил с тях.Всеки е изживявал своята лична драма ,затова споделям сред познати и не за да се почуствам малко по добре.А прозорците през лятото едва ли някой ги държи затворени.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия