Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Смазочни материали! Кога, къде и защо!?

<< < (6/13) > >>

Krasi Tankista:
Вероятно питаш за това  https://www.fohrmann.com/de/sr-24-modellbahnoel-versch.-gebinde.html   Течност за почистване в ултразвукова вана.  :yes:

pach:
Това не е за ултразвукова вана, а моделно масло!
Интересно ми е, защото не би трябвало да е и спирт,
защото той разваля боите и надписите.

mitko0888:
pach, Краси ти го е показал, в малка опаковка. Тази от клипа е 1 литър. И се вижда много добре на 4:25 и нататак.

Освен това обърни внимание на дърводелския метър. А звукът от "измитите" локомотиви е направо покъртителен. Чак на мен ми стана жал за локомотивчетата, нищо че не са ми в мащаба.

Krasi Tankista:

--- Цитат на: pach link=topic=268.msg114785#msg114785 date=1550991987 ---Това не е за ултразвукова вана, а моделно масло!
Интересно ми е, защото не би трябвало да е и спирт,
защото той разваля боите и надписите.

--- Край на цитат ---

Течността е за почистване в ултразвукова вана на всички видове жп - модели. Почиства до фабрична чистота без да наранява повърхностите. Премахва всички видове замърсители включително масло, грес и течност за образуване на дим. Не нарушава лаковия слой и не премахва надписите. Не зная дали би свалила ваденки, това е въпрос на експеримент.   :hi:

pach:
 Този от клипа, литровия е почистващ, но другия ме заблуди с надписа на етикета завършващ на "Ойл" (масло) и помислих, че
Краси е объркал линка:

Някой ползвал ли е тази "хуйня" на истина?

Но такова нещо някакси не ми се връзва...масло (или бяла грес)
да почистващ с масло (?) и то такова което е и за парогенератори
а те знаем, че много цапат с изпаренията си....Та точно за това
попитах, дали е ясно точно каква съдържанието на  този почистващ препарат
 (райнигер на немски)

--- Цитат --- Информация за продукта "Модел железопътно масло SR 24 (различни контейнери)"
SR 24 Модел на железопътно масло, универсално приложимо като димно масло в парогенераторите - като масло за почистване на двигателя и трансмисията - като масло за почистване на релсите. Незапалим, не атакува пластмасите. Доказани в продължение на много години.

Предлага се в следните контейнери:

250 ml (1 l = 27,60 €)
1000 ml (1 l = 14,90 €)   
--- Край на цитат ---

А локомотивчетата са от времето на ВТТВ,
БерлинерТТБаанен, тоест най малко 30 годишни,
и звука си им е такъв (за жалост). Те са с червяка
 чак пред колоосите, което е допълнителен фактор,
не само за скоростта , но и за децибелите.

ПП. попаднах на клип със също такава вана за чистене на мерклин в Z, който казва че те напивали от греста имю и го чистеха също така.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия