Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Смазочни материали! Кога, къде и защо!?
jopeto:
Това е подобно, ако не и същото с WD-40 - пенкилерът на 21 век. С него може да почиствате, да ловите риба, да си палите огън в дъжд, да си ремонтирате надрания дисплей на телефона, както и много други. Направено е от сълзите на Чък Норис. Сигурно, може и да се ползва при разширена простата и грип. Защо да не може да се сложи и в димогенератор!?
https://www.youtube.com/watch?v=b1pa_Ru2P5g
https://www.youtube.com/watch?v=u9xvzaTP344
Krasi Tankista:
Първото филмче е наистина весело, :good: но за каракудите е просто фалшива новина. Чиста измама. :hi:
svetljjjo:
Аз често ползвам това WD-40 обикновена фина смазка си е и то не от най качествените но за сметка на това най скъпата на рафта със спреьове . Нищо кой знае какво не е не си заслужава парите 6лв за малко флаконче за същите пари си купувам голям флакон
силиконова универсална или нещо друго същата работа върши . Аз пръскам лагери панти на хладилни врати разни други такива
търкащи се части на по големи съоръжения . Пробвал съм е и на локомотиви не става бързо исъхва за две седмици примерно все едно не си смазвал.
За пушене и други работи не знам дали става не съм пробвал .
А това от клипа дето трие маркер и молив съм на 100% сигурен че и с обикновена плюнка ще стане същото :lol:
За локомотиви аз ползвам масло за вакумпомпи или може такова дето го дават за въздушни компресори тънко си е същото като това което го продава флейшман в малките бутилчици . Обаче седи не изветрябва бързо аз само с такова си смазвам щото е около 10лв за 200мл и съм доволен . За разлика от всякакви греси дето ги предлагат в конрада за електроника и силиконови и специални за механики на сд или касетофони не стават а и много прах ловят и стават още по гъсти.
pach:
То прах има навсякъде, но ти току що "уби" петнайсетина
моделистти които от години ползваме силиконова грес каквато
се слага във видеокасетафони, СД-та и сега ДВД-та!!!
Толкова години вече или с тази грес, или с препоръчаните от марковите на производителя. Може да са скъпи, на пък гарантирано не прецакват моделите.
Имаше тук някой навремето се беше опитал с олио да маже.!!!
После пък друг на баба си от шевната машина набарал!!!
Трети незнам каква си грес пляскаше, но и тримата стигнаха
до един резултат - след около година им се спекоха локомотивите и пластмасата беше станала ронливо/чуплива!!!
Пък ти ако искаш е със Шел-грес, ги мажи, но да видим какъв
ще е крайният резултат!? То така се трупа горчивия опит в името
на общото благо де!!!
&bgflag
Nenchev:
Някои може да кажат: "Тя, та'а работа не е като она'а", обаче да си призная честно, ръгам смело вазелин... :spiteful: Чудесна работа върши и щади кожата... :spiteful:Мислел съм си да ползвам и свинска мас, обаче ме притеснява при високи обороти и загряване на зъбните колела да не се втечни и да се разтече, от една страна и от друга - дали няма да гранясва и да почва да смърди през топлите месеци... :no:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия