Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Смазочни материали! Кога, къде и защо!?
disrupting:
Само не см съгласен с олиото и маргарина. С другото се съгласих, но мазъл съм като малък други неща с мас, олио и маргарин и няма да намажа повече. Ще изчакам да ми падне лев може да си взема и Флайшман.
Adrian:
Добредошъл :hi:
--- Цитат ---В твоя случай най-добре си намери масло за шевни машини. Да е в малко шишенце, като го разклащаш да е като вода (тъничко, а не гъсто), светло и прозрачно (това не съм сигурен дали е правилно), и гледай да не е по-старо от една - две години. Има го по 2 - 5 лева в шивашки магазини. Не съм убеден дали трябва да е вносно - италианско или китайско, аз съм си взел българско и съм доволен.
--- Край на цитат ---
Това е истината и нищо друго ; в моя магазин го имам по 2 лв
pach:
Има още един вариант - в конрад (Прага 22 или Аспарух до бул. Ботев)
се продава на 2,00 лв спринцовката, бяла "грес" (силиконова смазка)
която се ползва навсякъде в механики за DVD-та например. Така не само се смазва,
но и най добре се вижда кога трябва пак да се направи.
А най-голямото предимство е за разлика от най-тънкото масло е, че освен да си остава по зъбните колела и оси
НЕ ТЕЧЕ по релсите в такива количества като маслото за шевни машини (примерно).
Почистването преди това е задължително - аз го правя с чист спирт, става метилов (отровен) изопропилов (по-евтин)
или в краен случай - щото е скъпичък, чист етилов (от аптеката). Само към спирта пластмасите по моделите не реагират опасно.
Пази боята, ако има такава по моделите - тя на по-старите също реагира на всичко...включително и на спирта понякога!
;D :hi:
Adrian:
Ммаслото няма да тече , ако се поставя като капчица на върха на топлийка ; сли.смаска събира прах и мърсотии !
pach:
Ако се карат на релси по пода или върху одеалото на масата, нищо не може да се направи,
независимо с какво е смазано. Почистването си е задължително, дори само на макет да се кара,
защото прахта и мръсотията не е само от домашните любимци, ами е "придобивка" на всеки град!
:hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия