Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Смазочни материали! Кога, къде и защо!?

<< < (3/13) > >>

disrupting:
Брей с моя въпрос разбуних духовете  ;D От Велико Търново съм, но и там имаме Конрад :) а такава бяла грес за механики търся отдавна по други причини, ще си закупя. Иначе и аз милех с чист спирт да почистя, малко се наелектризирват детайлите с него и събира прахоляка, но ще свърши работа. Преди бях ползвал някакъв немски препарат за почистване на механики и пишеше че е антистатичен, но беше отдавна и не му помня името. Благодаря за отговорите  :drinks:

pach:
От спирта едва ли се наелектризира, но от парцалчето може би.
Почистващи за електрониката спрей-флакони също се продават в Конрад.
Мисля, че най-добре да провериш на място  какво ти върши работа, щото са поне пет вида (от типа на "Контактол"-а и т.н.)

toniemi:
Щом искаш най- тънко,отиди до някой автосервиз да ти сложат в едно шишенце от лекарство,че са мънички 20 грама масълце и ще имаш за 50 локомотива да смажеш!Става и от изхвърлено шише от масло,винаги ще отцедиш доволно количество!Аз преди 15 години имах вартбург (кола от социализма ;D)
още от тогава имам стотина грама двутактово масло  до сега си го ползвам за смазване!

disrupting:
Не иска най-тънко :) имам кола и я карам с 10/40 затова те попитах с какво автомобилно масло :) другото с доставката ще ми отиде към 20 лева а стува 12 :) това имах пред вид.

toniemi:
Това става :good:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия