Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Zong (Петър)

<< < (6/10) > >>

ritchie:
Благодарим  за  инфото ! 
Ще  се  опитам  да  го  приложа  на 
практика  и  при  моите  превключватели.
Успех  и  продължавай  все  така  да  ни  радваш !

zong:
Ritchie,
твоята работа я следя, защото имам "вътрешното" чувство, че това ще е един от най-добрите макети (новобранско мнение все пак). Обаче, ако имаш проблеми с конрадските машинки, ще помогна с каквото мога, ако трябва и по-детайлни снимки ще направя. Има доста по-добри начини, да се направи управлението, но за сметка на бюджета. За мен конрадските машинки са оптималния вариант "постигната цел-бюджет". Също така, машинката позволява да се имитира "бавно и плавно" преместване на стрелката, защото е с обикновен електромотор и я тествах с 0.5 KOhm съпротивление и се движи бавно, обаче изниква проблемът с предаването на силовия момент, т.е. ако плотът на масата е тънък и машинката е монтирана директно с нейното лостче ф0.5мм, мисля че няма да има проблем. В противен случай й идва в повечко и "рязкото" преместване, тип "щрак-щрак" (:) малее, какъв език ползвам  :yahoo:) е по-добре. На рязкото преместване ефектът е все едно, че ползваш "възвратен чук", като тия, с които в момента ги дават по ТВ, че оправят вдлъбнатините от градушката в София

ritchie:
 :hi: :drinks: :fan: :good: :thank_you:
А  към  OSB-то  с  оригиналните  винтчета  (които  са  в  комплекта)
ли  ги   закрепваш,  или  с  друго  ги  фиксираш  преди  това ?
Защото  плоскостта  е  доста  твърда  за  тези  малки винтчета и
почти  винаги  се  размества  превключвателя  (от  необходимото 
му  положение)  при  опитите  те  да  се  навият. 
Без  да  съм  схванал  чалъма,  си  е  бая  зор !

Ivo Nedkov:
zong, много добре се получават нещата досега!
Жалко, че ще трябва да се разделиш с макета...
Надявам се, да се намери компромисно решение...

zong:

--- Цитат на: ritchie link=topic=4440.msg95914#msg95914 date=1406788940 --- :hi: :drinks: :fan: :good: :thank_you:
А  към  OSB-то  с  оригиналните  винтчета  (които  са  в  комплекта)
ли  ги   закрепваш,  или  с  друго  ги  фиксираш  преди  това ?
Защото  плоскостта  е  доста  твърда  за  тези  малки винтчета и
почти  винаги  се  размества  превключвателя  (от  необходимото 
му  положение)  при  опитите  те  да  се  навият. 
Без  да  съм  схванал  чалъма,  си  е  бая  зор !

--- Край на цитат ---

Не, ползвах 2х25мм видии. Обаче за да се избегне разместването, препоръчвам система с допълнително лостче. Ще се опитам довечера да снимам и ще постна снимки.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия