Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Zong (Петър)

<< < (5/10) > >>

stefanbaikov:
Браво, много добре . С много ентусиазъм работиш. Какви механизми за превключване на стрелките ще използваш? С този стиропор няма да можеш да монтираш от конрадските. А за проблема със стрелките ако не си ми получил отговора може да ти кажа как се решава на тел. 0898 631980 Стефан. И успех.

zong:
За управлението на стрелките ще ползвам Lenz LS 150 и LS 110 декодери и ще включа към тях конрадските механизми като мисля да ги захранвам с отделен траф. Под стиропора има 20мм OSB и ще хвана всичко за него отдолу. Отделно си купих 0.8 мм стоманена жица, неръждавейка, прилично здрава на огъване, поне колкото конрадското здраво ми изглежда и мисля от нея да си отрежа достатъчно дълги лостчета, които да минат през стиропора до стрелките :).

zong:
Ето малко снимки от напредъка по масата. Всичко свързано с управлението на стрелките е направено и работи. Но за съжаление ще се наложи да разглобя масата ... Не ми се обяснява защо  :( :( :( Дайте съвет дали може да я харижа на някой в това състояние или да развалям и да разпродавам :( :( :(. Направена е да се разглабя на две + сваляне на краката.

ritchie:
Как  центроваш  лостчето  на превключвателите  на  стрелките,  за  да  се  премества
и  задържа  точно  в  крайно  ляво  и  крайно  дясно  положение, че  нещо  не  разбрах ?!?

zong:
Тъй като стиропорът е 10см, беше невъзможно да се използват конрадските лостчета. И за тази цел ползвах допълнително закалена стоманена жица с ф1мм. Но все пак имам 10см стиропор + 2см маса, т.е. 12 см и се получава огъване. В крайна сметка в зависимост от това колко е яка жицата може да се нагласи, т.е. положение ляво на моторчето, стрелката е положение дясно. Ето http://www.lanckenau.de/basteltipps/conrad-weichenantrieb-optimieren/ - втората картинка отгоре надолу.

Всъщност има хиляди начини да се направи, конрадските затова са хубави, че дават доста свобода. Аз съм ползвал два метода:
1. с директно захващане за рамото на машинката, като самото лостче се състои от 3 части х 4,5 см, хванати една за друга със съединение от лустер клема. Така се елиминира елементът на огъването и е възможно предаване на силата от единия към другия край на лоста - физика, раздел лостове :).
2. със система от допълнително лостче, където лостчето, което движи стрелката е хванато между две шайби с диаметър 25мм и по този начин пак се елиминира ефектът на огъването и посволява силата да бъде препредадена към другия край на лостчето. Това ми позволи да монтирам машинката не където е дупката, а на удобно място, защото две дупки се паднаха до ръба на масата, а дупките за тройните стрелки W3 бяха толкова близо една до друга, че две машинки беше невъзможно да се монтират.
На предпоследната снимка съм ги снимал и двата начина, само че не се виждат снадените  3 лостчета с 2-те лустер клема съединения. Надявам, се че се разбира.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия