Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Zong (Петър)

<< < (9/10) > >>

JORDAN:
13 mm

zong:
как ги измери 13мм, колега? 13мм е междурелсието между рамената. Шублерът ми е с точност 0.5 и мери 3.5, което прави точно 16.5 за H0.

А сега някой да ми каже как се оправя това?:
http://youtu.be/iRct9YWeSiM. Стрелките на PIKO са наистина пълен шит. Тази е 4-тата, която трябва да мисля как да оправям. Реших да пусна всички влакове да видя колко може да побере масата и преди това сложих един вагон за почистване на релсовия път. "Людмилата" се оказа единственият локомотив, който може да го тегли. Другите буксуват. Обаче е много тежка и подвижното рамо на стрелката поддава и прави ръб и локомотивът подскача ... :(

pach:
Трябва да се види на живо, но на първо четене май трябва да убереш луфта между
пластината която превключва езика на стрелката и траверсната скара над тази пластина.
 Тоест между тази пластина и траверсната скара добави пластмасова подложка с подходяща дебелина,
 тогава и езика ще се "изтегли" надолу към скарата и не би трябвало да стърчи или да поддава от по-голяма тежест.
Но все пак трябва на живо да се види, щото от клипа не е ясно точно от къде е проблема.
Така изглежда сякаш някое друго колело от талигата на людмилата се повдига, та резултата който се вижда на клипа е такъв.
 Аз останах с впечатление че имаш "камък" някъде при контрарелсата в канала образуван м/у нея и самата релсау
на изхода от езика, там при сърцето на стрелката - дали пък няма пъпка на пластмасата!?

mitko0888:
Защо първо не измериш средната колоос на лядмилата. Вижда ми се леко по-широка от останалите. Сваляш я и допираш до другите - веднага ще си проличи.

zong:
Аз го видях къде е проблемът. Езикът на стрелката има луфт, където е захванат за траверсата. От тежестта подава настрани и се образува ръб между Т профила на релсата и езикът. Ребордът на колелото закача в ръба на Т профила и се повдига. Вече съм го оправял това, ще го оправя и на тая стрелка.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия