Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Zong (Петър)

<< < (3/10) > >>

zong:
Ето малко снимки за прогреса по моя макет.

Масата покрих със стиропор 10 см.

Докато чаках подаръците от Германия за Коледа, които се забавиха около месец и половина, заради една стрелка на Пико, реших да си нарежа корка на ленти по 4см. Коркът го назъбих умишлено, за да може да го огъвам по-лесно.

Двете половини на масата отдолу ще са фиксирани с две дърводелски стиски.

Подаръците най-накрая дойдоха

Първо пробно редене на релсите

Очертаване на трасето

Разпробиване на дупките за управлението на стрелките със свредло 8мм

За направата на езерцето използвах амбалажна хартия и гипсов бинт от санитарната аптека

Ето какво се получи в крайна сметка

След това покрих цялата маса с гипсов бинт, за да мога да си боядисвам и лепя на воля каквото душа ми сака :). И отново пробно редене на релси и очертаване.

Пак разпробиване на дупките, закрити от гипса

Реших да положа основи за мостчетата, които разбира се пак ще покрия с гипсов бинт.

Започна лепенето на корка:

Коркът е налепен и реших да си спретна и един тунел от тръба за абсорбатор и 3мм лист пеноплпаст:

Това е от мен засега. Следващата фаза ще бъде фиксирането на релсите и окабеляването. Очаквайте продължение ... :)

daddy_g:
Един съвет от мен. Сглоби релсите в тунела и тази до него, фиксирай ги с карфици и провери минават ли вагоните без да опират в стените на тунела. Струва ми се малко тесен

zong:
Да, да, разбира се. Аз не съм го фиксирал, ами просто набързо реших да видя дали ще стане и го поставих. Проблемът с този тунел е, че релсите на завоя са 3, а аз искам само две да са в тунел и не мога да мърдам много. Затова използвах и толкова тънък лист. Идеята ми е да му залепя каменна стена от вътрешната страна към откритата линия.

daddy_g:
Определено е много теснотия там

pach:
Много добър старт. Не виждам смисъл при десет сантиметров стиропор, да слагаш и корк,
но от "много глава не боли" са казали. Какви композиции ще въртиш по овалите?
Имаш ли определени предпочитания за епоха?
Съдейки по коловозното развитие, явно си падаш и по маневрите.
Какво ще ти е управлението и сигнализацията?
Въобще разкажи повече за твоя проект моля!
 ;D ;D ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия