Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Теснолинейката - HOe

<< < (7/8) > >>

stefanoff:
https://www.youtube.com/watch?v=SMbACT06S5Q
Малко клипче на "Варненската 77" по трасето, което бях снимал, но забравил да споделя. Мярка се за малко и 81 в края. Идеален спокоен и равномерен ход , оказа се че моторчето от CD е перфектно за задачата си.

Слав започна доста след мен с неговия лок , но за сметка на това ще го завърши преди мен (както винаги) :)
Поздрави.

jopeto:
Тва маторчи от волкмен, ле а?

stefanoff:
Моторчето е от стар  CD-Rom.

jopeto:
Щасито се е получило много добре. Може, един маховик да му се сложи. Има ли го заложено ксто опция?

stefanoff:
Не спим, творим. В тамдема със Слав аз съм развойната и иновационната дейност а той е по прецизните дейности в хобито, демек сглобява и детайлизира, макар че напоследък ми удря по една ръка в проектирането. Та, издирих си нов материал за моделиране на подвижния състав, това е импрегниран изглежда със няккава смола картон с дебелина 0,3 мм. Страшно  плътен е и се реже повече от пракрасно без да се подпалва.

Размера на отворите е 0,6х0,6 мм.
Плюса му е че като се пресова и  сдвои и или строи става още по здрав, трудно се реже със макетен нож.
Демо версията на 81 е от форекс, плексиглас и месинг,

и служи като полева лаборатория за да изчистя детайли и концепции.

Има безумно много какво да се желае от всичко, но за сметка на това уроците са безценни.
Метнах новата коруба от строен картон сумарно 1мм,

шасито си е първоначалното което предвидих за модела,

и като се съберат двете или вече трите, понеже паубата е отделна защото при боядисването на демото се оказа че няма начин да стане като хората ако са заедно с корубата става това.

Отворите са предвидени за стъпала и ръохватки резнати от 0,6мм, но за тях по-нататъка.
Поздрави

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия