Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control
Как да цифровизирам стрелка Roco
kossis:
Да ти отговоря с въпрос на въпроса ти- А защо взех Мулти маус и цифров сет ? В момента единствената разлика с аналоговият е управлението на фаровете и по плавното тръгване от място.
Трябва ми втори цифров Лок за да усетя някаква разлика и естествено цифровите стрелки.
pavel75:
--- Цитат на: kossis link=topic=4460.msg102715#msg102715 date=1451911689 ---Да ти отговоря с въпрос на въпроса ти- А защо взех Мулти маус и цифров сет ? В момента единствената разлика с аналоговият е управлението на фаровете и по плавното тръгване от място.
Трябва ми втори цифров Лок за да усетя някаква разлика и естествено цифровите стрелки.
--- Край на цитат ---
Цифровото управление е голям кеф. Както казваш - плавно потегляне, на линията може да имаш много локомотиви, но в движение да е само един, възможността за звук.
Обаче (това си е мое мнение) не виждам смисъл да се дават толкова много пари за цифровизиране на стрелки. За мен това е нужно при много голям макет и то ако се управляват от компютър. При повече стрелки ще станеш луд да превключваш адреси, за да може да смениш някоя стрелка. По-добре си направи едно табло и ги управлявай с релета. Аз лично до сега не съм виждал на живо макет с цифровизирани стрелки, както и не съм чул някой да планира такова начинание.
kossis:
Аз говоря за 4 стрелки, а тази мишка можела да поддържа 1024 :lol:
С много стрелки и с табло пак ще се ошашавя.
pavel75:
--- Цитат на: kossis link=topic=4460.msg102718#msg102718 date=1451912514 ---Аз говоря за 4 стрелки, а тази мишка можела да поддържа 1024 :lol:
С много стрелки и с табло пак ще се ошашавя.
--- Край на цитат ---
Изборът си е изцяло твой, но ако искаш ела в клуба и виж как сме го направили. Според мен тия пари е по-добре да ги дадеш за звуков декодер, но все пак ти решаваш.
Best Ripper:
--- Цитат на: pavel75 link=topic=4460.msg102720#msg102720 date=1451912827 ---Изборът си е изцяло твой, но ако искаш ела в клуба и виж как сме го направили. Според мен тия пари е по-добре да ги дадеш за звуков декодер, но все пак ти решаваш.
--- Край на цитат ---
Таблото е за постоянно трасе /макет/. А той дали изобщо мисли на тоя етап за такова или мисли да си реди всеки път различно? ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия