Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

ремонт на BR01-Piko

<< < (5/8) > >>

XRISTO:
Ами нали затова казвам,че със Сименса... ;D

vania85:
Влязаха ограничения за багажа по БДЖ ;D Колко 10 литрови бутилки ще можеш да качиш ??? Най-добре е с по-голяма колица ;) Да има место за глината и за ракията ;D ;D ;D

pavel75:
Относно леенето в един друг форум един пич е дал много добро обясненение как става това.
http://www.airgroup2000.com/forum/viewtopic.php?t=188671&start=60&sid=99c00f6e7fa4280f5079b25afd1fef55

mill:
Малеее,леят,грънчарстват...браво на вас.Ице,Дуракрил-а и всички подобни пасти,пластмаси ,гарнитури -зъбни,гяволите ги продават на повечето место в големи опаковки.Те са за зъботехници майна,не за хобисти ;) 8).От 39лв ,наиш колко ченета ще отлее .Избива си го три пъти с първата беззъба бабка.
Тоя лок дет го пилиш...някой му взел сладкото,ти ся стържи с лъжицата по тавата за остатъци.Де да знам за глух коловоз ли го стягаш или да си го ремонтираш ама ... като гледам кво събираш.... и до грънчарското колело ще стигнеш.Бутни го там до депото ,поръси го с малко прах ,пак ще е готин.
 Към 250  лв.са чисто нови,много кинти са,ама с малко воля и търпение мисля,че ще си го позволиш. ;) :).Иначе ти желая успех с ремонта.
P*S  Има от готиното лепило днес видях ,че е пристигнало с 1,50 увеличено .Сега е на цена 7,50лв.Ако искаш ...към 10кинта ще ти легне с изпращането.

XRISTO:

--- Цитат ---Влязаха ограничения за багажа по БДЖ  Колко 10 литрови бутилки ще можеш да качиш  Най-добре е с по-голяма колица  Да има место за глината и за ракията 
--- Край на цитат ---

Размина ми се ходенето-утре ще ми дадат глина,вече едно приятелче я е взело,ама стана късно да настоявам за днес-сливовата остана за друг път!  ;D

--- Цитат ---Относно леенето в един друг форум един пич е дал много добро обясненение как става това.
http://www.airgroup2000.com/forum/viewtopic.php?t=188671&start=60&sid=99c00f6e7fa4280f5079b25afd1fef55
--- Край на цитат ---

Благодаря за линка,ама при по-бегло прочитане се оказва , че става дума за смола,а тази пластмаса като я разбъркам прекалено рядка и става много крехка-не знам дали не се вари.(някой май спомена нещо такова май) Детайлчетата са прекалено фини за да ги правя от смола.(просто смолата е много по-крехка от пластмасата)

--- Цитат ---Малеее,леят,грънчарстват...браво на вас.Ице,Дуракрил-а и всички подобни пасти,пластмаси ,гарнитури -зъбни,гяволите ги продават на повечето место в големи опаковки.Те са за зъботехници майна,не за хобисти  .От 39лв ,наиш колко ченета ще отлее .Избива си го три пъти с първата беззъба бабка.
Тоя лок дет го пилиш...някой му взел сладкото,ти ся стържи с лъжицата по тавата за остатъци.Де да знам за глух коловоз ли го стягаш или да си го ремонтираш ама ... като гледам кво събираш.... и до грънчарското колело ще стигнеш.Бутни го там до депото ,поръси го с малко прах ,пак ще е готин.
 Към 250  лв.са чисто нови,много кинти са,ама с малко воля и търпение мисля,че ще си го позволиш.  .Иначе ти желая успех с ремонта.
P*S  Има от готиното лепило днес видях ,че е пристигнало с 1,50 увеличено .Сега е на цена 7,50лв.Ако искаш ...към 10кинта ще ти легне с изпращането.
--- Край на цитат ---

Ами как да ти обясня,...нима хората ,дето си реставрират  стари коли,примерно,нямат пари за нови?!Просто това им доставя удоволствие.При мен самият процес на възкресяване , да виждаш как нещо на пръв поглед както ти казваш за глух коловоз се превръща в годен и здрав локомотив.А и с толкова дини под мишницата съм се натоварил...Тези 250,дето ги казваш за този лок,по-добре да ги дам за дигитално.Нали знаеш , че парите при хобиста са похарчени още преди да бъдат получени. ;D ;D ;D
А за лепилото-пращай!Надявам се пазиш адреса,а ако не - прати л.с. да ти го пратя.

А иначе първото леене се оказа пълен провал.Тя тази пластмаса стяга мигновено,но до такава степен,че да не може да се работи с нея,но не се и втвърдява напълно , а стои една такава на кристали и със здравина на огнеупорна пръст.Трагедия!Утре пак ще се мъча,че днес явно не е деня.А ако не стане-пак грабвам пилата и си избирам някакво готово парче пластмаса,(гледам от гарите има едни осенъци,дето на тях са ляти детайлите) ,че то това май се оказва най-сполучливо засега.  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия