Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone

Проблем с поръчка към BULTRAINS

<< < (2/8) > >>

IKAR:
При тукашните условия просто няма как да е друго яче, освен с поръчка. И няма как да не се въоръжим с търпение, ако искаме все пак да имаме някакъв уникален модел. Това не е конвеир, ширпотреб производство и т.н., при което да се поддържат наличности. Харесва ни или не ни харесва, е така....Не сме в Германия, Австрия, Чехия, Унгария ако щете, където обемът клиенти е несравним....Колко време чакахме книгата за вагоните, писахме простотии по адрес на Гроздан, но накрая всички останахме доворни. Друг начин няма.
Между другото и в най-моделистката държава - Германия, фирми от порядъка на Kiss и KM-1 също работят с предварителни поръчки и се чака, хем става дума не за стотици, а за хиляди и то не лева, е евро....Няма да намерите техните продукти по магазините.....

gzo:
Тъй де, каквото и да кажете исках просто да акцентирам, че продажбата на безналична стока по интернет е к..р капан за продавача. Така се създават предпоставки за непредполагаеми, но сигурни проблеми. Лично мое мнение е, че 6 налични модела са задъжителни, па макар и да не сме Германия. Предполага се, че ако не се продадът то най-малкото ще са за чест, радост, "лична консумация" и визитка на майстора. Иначе от страни погледнато на този етап висчко изглежда като - желание за трупане опит за сметка на клиента.
Успех  :good:

daddy_g:

--- Цитат на: gzo link=topic=4442.msg93481#msg93481 date=1391787906 --- Иначе от страни погледнато на този етап всичко изглежда като - желание за трупане опит за сметка на клиента.
Успех  :good:

--- Край на цитат ---

Със сигурност не трупам опит за сметка на клиента. Винаги първия локомотив от дадена серия го правя за себе си. За пример ще дам 44 серия, която в сайта все още седи маркирана като в процес на разработка. Реално имам готов локомотив от серията но не съм доволен от резултата и сега го подобрявам. За наличните бройки ако се намери фирма да спонсорира с някое друго шаси няма проблем. Аз през деня съм на работа, вечер си обръщам внимание на жената и децата  и през седмицата сядам да правя влакчета най-рано в 10 вечерта и в почивните дни през деня.

Adrian:
gzo @ би било хубаво наистина да има наличности , но в тази тежка криза как да се отдели начален капитал ? - все пак двамата ни ентусиасти имат семейства , които да изхранват. Да имат по 6 от модел означава да вложат 10-12 бона , без да знаят дали изобщо някой ще си купи , после какво да ги правят - да ги сервират за вечеря ли ??
Много правилно  е подходено - при все ,че искат само половината пари , другата я дават те .
За сведение инж.Деянов ми поиска 4 цифрена сума за локомотив , като я изисква при поръчка и се чака година .

XRISTO:
Аз подкрепям мнението на колегата, че си е редно да има по една мостра от модел - все пак това ще съкрати срока и ще спести доста недоразумения в отношенията купувач/продавач. Единият много добре ще знае какво ще получи, а другият ще има пълното право да не връща капаро при недоволство от страна на купувача - все пак последния е имал ясна представа какво получава. Не става дума за 6 бройки от модел, а за по една. При разрастване на бизнеса - лесно бихте могли да направите по повечко, то това ще скъси времето на поръчка и ще увеличи оборота. Все пак е време да се спре с тези оправдания, че сме в криза и нищо не върви. Като не върви - правете като мен и нищо не произвеждайте. Бизнесът е някакъв риск, нека той да не е  типично по български - винаги за сметка на купувача. Това си е чиста проба добронамерен съвет, не търсете нотка на конфронтация в това мнение от моя страна, не е това целта ми.  :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия