Тези машини са все още на служба в БА, познават се лесно по спецификите на моделите, но това са подробности. Интересното е, че от тогава миаха 25 г, а преди това са служили още толкова с СА 
Другото, още по-интересно, че с пристигането им парковете на бронетанкови войски стават толкова претъпкани с вече излишна техника (че и надвишаваща лимита ни), че почват с рязането на Т-34, който към онзи момент вече минаваше 50 г. 
Още тогава 1996-97 на Гривица-полигона на Плевенското ШЗО имаше за мишени Т-34, мисля че даже в онзи момент не са били на въоражение, при толкова бройки Т-55.
Както споменах по-напред в темата БМП-1П беше доставено за първи път тогава- 96 в края след боя в Провадия, на едната в Плевен и мина буталото през блока и стана стационарен макет за обучение в ШЗО-то. Просто нямаше части.
Друга в Карлово скъса торсион, техните са по-къси от на бмп-23/на които минават през цялото шаси/, пратиха ни за 23, ама не стана, и машината остана наклонена. След доста годинки, посетих поделението, и сержанта с който се имахме сподели, че се е запалила на Корен, при стрелби

- тотална щета.
Зачислената ми на мен машина, седеше в парка на място където след дъжд яко течеше и машината "побеляваше". Та преди няколко годинки се опитах да я пресъздам у дома

:

Та така-спомени!!
Не съм много в час с Т-72, но знам че е най нов на въоражение в БГ. Първият и единствен в България без пълнач-зарежда самичък. Също така има хоризонтален и вертикален стабилизатор, с които следи мишената в движение автоматично.
Машините хич не са лоши, лошото е безхаберието по подръжка и управление-следи се само и главно заплатката да е навреме, пък "службата кот стани".
Успех с хобито на Всички!
И да стоите на 1,5м от компа като ми четете поста, че имам съмнения за covid

)).